Síguenos en redes sociales:

La Mostra de València atorga el premi d’honor a Jean-Pierre Jeunet, director d’‘Amélie’

El festival projectarà la pel·lícula protagonitzada per Audrey Tatou amb motiu del seu 20é aniversari

La Mostra de València atorga el premi d’honor a Jean-Pierre Jeunet, director d’‘Amélie’

La Mostra de València donarà la Palmera d’Honor al director francés Jean-Pierre Jeunet, director i guionista de la pel·lícula ‘Amélie’, que enguany celebra el vinté aniversari.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, el director artístic, Eduardo Guillot, i la directora tècnica del certamen, Rosa Roig, han presentat la nova edició del festival aquest mateix matí a l’Ajuntament de València. Segons han avançat, el director francés oferirà una ‘masterclass’ a la ciutat amb motiu de la seua visita. A més, el festival projectarà la pel·lícula ‘Amélie’ pel seu aniversari. El festival se celebrarà enguany del 15 al 24 d’octubre.

El francés Jean-Pierre Jeunet.

Entre la filmografia de Jeunet es troba ‘Delicatessen’ (1991), ‘La ciutat dels nens perduts’ (1995), ‘Alien: Resurrection’ (1997), ‘Llarg diumenge de festeig’ (2004), ‘Micmacs’ (2009) i ‘L’extraordinari viatge de T. S. Spivet’ (2013).

No obstant això, ‘Amélie’ va ser la seua pel·lícula més popular. La cinta va ser candidata a millor pel·lícula estrangera en els Oscars, igual que Jeunet, al millor guió original. La pel·lícula va ser la guanyadora del Premi César i va aconseguir premis principals en el Festival de Cinema de Toronto i en els BAFTA.

‘Amélie’ és una comèdia romàntica en què la protagonista (Audrey Tautou) està obstinada a aconseguir que les persones del seu voltant se senten felices. El seu to de conte amable no exempt de negror, la colorista fotografia de Bruno Delbonnel, la contagiosa música de Yann Tiersen i la dolçor interpretativa de Tautou van captivar el públic i la indústria, la qual cosa es va traduir en huit milions d’entrades venudes només a França. El film, que compleix vint anys en 2021, va protagonitzar una de les sessions especials del passat Festival de Cannes.

Pulsa para ver más contenido para ti