Síguenos en redes sociales:

La pólvora es confirma com l’element més aglutinador de la festa

La pólvora es confirma com l’element més aglutinador de la festa

La unió entre els valencians i la pólvora es forja des de la infància. A foc. Cada mes de març. Encara que la pandèmia ha impedit celebrar les Falles en el seu calendari habitual els últims dos anys, Alzira ha recobrat la il·lusió durant el pont d’octubre. I, precisament, la pólvora s’ha confirmat com l’element aglutinador de la festa.

És una cosa que s’ha vist en cada tret pirotècnic. Com en l’última mascletà, la d’ahir. Nadal-Martí va tancar el cicle de la pólvora, que ha comptat amb quatre mascletaes i dues nits del foc. Totes, multitudinàries. Milers de persones s’han concentrat a la plaça del Regne, durant aquests quatre dies fallers, per a gaudir d’un dels elements més accessibles de la festa, ja que tota la ciutat ha pogut vibrar amb els espectacles pirotècnics, sense necessitat de ser faller de les comissions que plantaven o de qualsevol altra. Tothom hi estava convidat.

Ahir, com la jornada festiva que era, el públic no hi va fallar i es va acostar a la cèntrica plaça alzirenca per a presenciar el treball que havia preparat l’empresa pirotècnica de l’Olleria. “És emocionant tornar a disparar després que les Falles de 2020 se’ns esfumaren. La gent tenia ganes de sentir de nou la pólvora i la música. Això és tornar a la vida. Hem començat amb sirenes, que recorden el so dels vaixells a la mar, després hem donat pas a la senyera i un terratrémol potent que de segur que ha fet vibrar la gent. Amb 46 quilos de pólvora, hem sabut combinar els elements per a donar un bon espectacle”, explicaven els pirotècnics, que també van expressar el seu desig que la pólvora torne a ser un element aglutinador d’ací a molt pocs mesos: “Esperem tornar a estar tots ací al març per a gaudir de la festa i la tradició valenciana”.

Pulsa para ver más contenido para ti