Síguenos en redes sociales:

El 94,5 % dels valencians ja estan immunitzats contra el coronavirus

Hui es compleix un any des que es va inocular la primera dosi a la Comunitat Valenciana

El 94,5 % dels valencians ja estan immunitzats contra el coronavirusRober Solsona - Europa Press

Un total de 4.242.773 valencians estan immunitzats contra el coronavirus en el dia en què es compleix un any des que Batiste Martí va rebre la primera dosi a la Comunitat Valenciana. 365 dies més tard, el 94,53 % dels habitants d’aquest territori han rebut la pauta completa de la vacuna.

Així ho ha assenyalat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de mantindre una reunió amb persones expertes del Programa valencià d’investigació vacunal covid-19 (ProVaVac), en la qual també ha participat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló. Puig ha remarcat que les vacunes contra el coronavirus “han permés salvar la vida de centenars de milers de persones”.

El president ha fet balanç del primer any de vacunació, en el qual han sigut administrades un total de 9.433.334 dosis, de les quals 3.462.071 corresponen a la província d’Alacant, 1.115.540 a Castelló i 4.855.723 a València.

També ha assegurat que si es posaren en fila totes les agulles utilitzades per a administrar els 9,4 milions de dosis, sumarien 415 quilòmetres, la distància amb cotxe entre Morella o Vinaròs i Pilar de la Horadada, i que el volum total de dosis administrades ascendeix a 3.600 litres de vacuna aproximadament.

Respecte de la distribució de dosis per laboratoris, ha assenyalat que s’han administrat 6,6 milions de dosis de Pfizer-BioNTech, és a dir el 70,7 % del total; 1,5 de Moderna-Lonza, la qual cosa suposa el 16,3 % del total; un milió d’AstraZeneca, que representen el 10,6 %, i més de 221.000 dosis de Janssen, és a dir el 2,4 %. Del total de vacunes, 1.304.747 han sigut dosis de reforç i s’han administrat a persones majors de 60 anys, immunitzats amb Janssen, persones en risc o de serveis essencials.

Finalment, respecte de la vacunació a menors d’entre 9 i 11 anys que s’està duent a terme en els centres escolars, el president ha destacat que un total de 105.898 xiquets i xiquetes, és a dir el 70 % de la població d’aquesta edat, ja ha rebut, entre el 15 i el 22 de desembre, la primera dosi pediàtrica.

Durant la seua intervenció, ha destacat la necessitat de tornar a vacunar-se, ja que, segons ha manifestat, “la tercera vacunació és decisiva per a mantindre la protecció”. En aquest sentit, ha assenyalat que tots els estudis que s’han elaborat garanteixen l’eficàcia de la vacunació, de la mateixa manera que reflecteixen un descens gradual de la seua eficàcia a partir del quart mes, que arriba a descendir al 36 % en el cas de Pfizer a partir del huité mes.

Segons ha indicat, l’objectiu de la Generalitat és que, quan acabe l’any, tots els majors de 60 anys hagen rebut la tercera dosi i que abans del 10 de gener tots els professionals de l’educació tinguen també la dosi de reforç. A més, ha assenyalat que, paral·lelament, la Conselleria de Sanitat està citant totes les persones vacunades amb Janssen i AstraZeneca, “amb la qual cosa es continuarà compaginant la vacunació de les professions essencials i de les cohorts d’edats”, ha manifestat.

TRES ESTUDIS

Així mateix, ha anunciat que el Programa valencià d’investigació vacunal covid-19 ha acordat fer tres estudis nous sobre la seroprevalença a la Comunitat Valenciana, l’impacte crònic de la infecció i sobre la duració de l’eficàcia de la vacuna en la població infantil, per a poder decidir quan seria necessària una altra dosi.

En concret, el cap del Consell s’ha referit a la necessitat d’estudiar l’impacte crònic de la infecció amb la finalitat de poder desenvolupar estratègies d’atenció per a reduir la pèrdua de salut crònica permanent i optimitzar el benestar.

El president ha explicat que s’està fent un estudi sobre la protecció generada per la vacuna contra el contagi amb un grup de 9.000 treballadors sanitaris, dels 70.000 que hi ha a la Comunitat Valenciana, en el qual es demostra que, després de la tercera dosi i després de 10 dies, “decau clarament el contagi”.

DOCTOR BALMIS

El president també ha anunciat el canvi de denominació de l’Hospital General d’Alacant, que passarà a dir-se Doctor Balmis-Hospital General d’Alacant, amb la finalitat de “significar simbòlicament el valor de les vacunes per a superar la pandèmia”, ha explicat.

Pulsa para ver más contenido para ti