Calp salva els últims 10.000 metres quadrats que quedaven verges en la seua costa

També blinda la Muralla Roja i els altres edificis de Bofill per a evitar alteracions estètiques

La Muralla Roja i el Xanadú, dos dels edificis de Ricardo Bofill

La Muralla Roja i el Xanadú, dos dels edificis de Ricardo Bofill / Levante-EMV

Levante-EMV

La Comissió Territorial d'Urbanisme d'Alacant, dependent de la Conselleria de Politica Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha aprovat de manera definitiva la modificació puntual D-13 del PGOU-98 de millora ambiental i del patrimoni cultural del sòl urbà de La Manzanera que permetrà protegir l'última parcel·la verge del litoral calpí, situada en aquesta urbanització d'aproximadament 10.000 metres quadrats.

El butlletí oficial de la província, amb data d'1 de juny de 2023, ha publicat aquesta resolució que converteix aquesta parcel·la, fins al moment urbanitzable, en zona verda. Es tracta d'un projecte que va arrancar a principis de la legislatura a fi de salvaguardar una pineda, situada al costat de la costa en sòl edificable sobre la qual podia sol·licitar-se llicència, cosa que va portar al fet que es decidira traslladar la seua edificabilitat a altres zones en la mateixa urbanització La Manzanera.

La modificació puntual D-13 també té repercussions en el patrimoni cultural de la urbanització, ja que suposa una protecció integral de l'obra de Bofill en la seua part exterior. A partir d'ara, s'impedeix qualsevol modificació estètica de l'exterior de les edificacions construïdes per l'arquitecte català.

A més, aquesta modificació puntual també permet ordenar els espais verds de la urbanització i augmentar els accessos a la costa.

Suscríbete para seguir leyendo