L'ajuntament ha inspeccionat 279 locals i sancionat 111 terrasses a Ciutat Vella

Després de les crítiques d'Amics del Carme, el consistori replica que s'han fet 121 intervencions només en cadires i taules de l'hostaleria

El portaveu del govern municipal subratlla que la Policia Local vigila, però no pressuposa "la presumpta culpabilitat" dels hostalers

Terrassa situada al centre de València.

Terrassa situada al centre de València. / M.A.Montesinos

José Miguel Vigara

José Miguel Vigara

Entre l'1 de juliol de 2023 i fins hui, la Policia Local ha dut a terme 279 intervencions a Ciutat Vella, de les quals 84 corresponen a establiments de pública concurrència; 74, a locals comercials, i 121, a terrasses, taules i cadires en via pública. Per tant, han informat fonts de l'equip de govern de María José Catalá, "davant de les 85 denúncies del 2023 i 2024 a les quals Amics del Carme fa referència, hi ha 121 intervencions" només referides a negocis com restaurants, bars i pubs que disposen de terrasses. De les 121 actuacions, en terrasses, a més, un total de 111 van acabar en denúncia. Estes dades han sigut difoses per l'Ajuntament de València. Fonts municipals han respost a l'Associació d'Amics del Carme, que va denunciar ahir que a Ciutat Vella la situació de les terrasses "és anàrquica" i que en només dos mesos els veïns han interposat 85 denúncies en el registre d'entrada de l'Ajuntament de València per elements com ara cadires, taules, pancartes, ombrel·les o tanques que ocupen l'espai públic dels ciutadans, fonamentalment les voreres i altres espais convertits en zona de vianants, i que impedixen als vianants caminar amb normalitat o amb els carrets de bebé i de la compra.

Fonts d'Alcaldia han respost a este col·lectiu veïnal i han argumentat que "no hi ha inactivitat" per part de les autoritats en este tema. "Tot el contrari, s'actua per damunt de les denúncies d'eixa associació, s'estén acta i es passa a sancions", han advertit estes fonts oficials.

Juan Carlos Caballero ha analizado la actualidad municipal en rueda de prensa.

Juan Carlos Caballero ha analitzat l'actualitat municipal en roda de premsa. / Miguel Ángel Montesinos

Caballero advertix que no es pot partir de "la presumpta culpabilitat" dels hostalers

El portaveu de l'equip de govern de PP-Vox Juan Carlos Caballero ha afegit que l'ajuntament i els agents de la Policia Local "estan fent inspeccions" i treballant en este tema. Però el primer que cal fer "és una declaració pública", en el sentit que les autoritats no partixen de "la presumpta culpabilitat" dels hostalers i dels negocis que instal·len terrasses en estos barris de Ciutat Vella. 

Suscríbete para seguir leyendo