Morant s’estrena amb els líders locals del PSPV en una reunió virtual

La nova secretària general convoca, per a este divendres, els alcaldes i portaveus en els ajuntaments en una trobada municipalista telemàtica

Els socialistes organitzen un acte d’“agraïment” a Puig a Morella el 9 de març

Morant saluda diversos càrrecs socialistes en la seua presa de possessió com a secretària general del PSPV

Morant saluda diversos càrrecs socialistes en la seua presa de possessió com a secretària general del PSPV / Germán Caballero

Diego Aitor San José

Diego Aitor San José

Alguns alcaldes van anar a Gandia a la presentació de la seua precandidatura; uns altres s’hi van afegir una setmana i mitja després a València durant la seua presa de possessió com a secretària general i d’altres han coincidit amb ella en algun dels actes que ja ha fet com a líder de la formació, l’últim, este cap de setmana a Montanejos; però, divendres que ve, Diana Morant tractarà de reunir-los a tots en una trobada municipalista que serà, això sí, virtual.

La nova dirigent dels socialistes ha convocat els alcaldes i portaveus municipals de la formació a la Comunitat Valenciana per a mantindre una primera reunió com a líder del partit este divendres, una reunió telemàtica que li servirà a la també ministra de Ciència, Innovació i Universitats per a testar les necessitats del territori abans del congrés que se celebrarà a finals de març.

La convocatòria als alcaldes i regidors del puny i la rosa s’ha estructurat a través del Grup Socialista de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que ha sigut l’encarregat de difondre la convocatòria entre els responsables locals del partit. Segons confirmen fonts de la formació, la trobada és una reunió de caràcter intern, més que un acte, una cita per a parlar de les diferents realitats que tenen els consistoris i les diferents agrupacions locals.

La trobada està plantejada en clau institucional, centrada en les accions polítiques del partit i no tant en clau orgànica, un assumpte que es vol deixar a un costat. És una manera de tractar d’alinear els missatges després del canvi de lideratge que s’acabarà d’executar en el congrés de Benicàssim, quan es nomene una nova direcció. Per a esta sonen diversos d’estos alcaldes, que, a més, són també els principals nuclis de poder que mantenen els del puny i la rosa a la Comunitat Valenciana.

Comiat a Puig

No és l’únic esdeveniment escrit en l’agenda dels socialistes per a les pròximes setmanes. Mentres Morant fa els seus primers passos com a líder de la formació; Ximo Puig recorre el camí de comiat. L’Agrupació Socialista de Morella li ha preparat un homenatge, per al pròxim 9 de març, en la localitat en la qual va ser alcalde. Segons explica la nota informativa, és un “acte d’agraïment pel treball que ha fet Ximo Puig per a dignificar les institucions valencianes i millorar la societat”.

En un dia “de reivindicació, de fraternitat i de festa”, i a falta de les confirmacions d’assistència, la jornada tindrà, primer, un homenatge a Vicent Andrés Estellés; després, un acte amb el títol “Gràcies, Ximo”, i, finalment, un dinar de germanor amb un preu de 20 euros el tiquet. L’acte serà dues setmanes abans del congrés extraordinari de Benicàssim, en el qual farà la seua última intervenció com a líder dels socialistes.

Suscríbete para seguir leyendo