Felipe despatxa Calleja i es col·loca com a entrenador del Llevant UE

L’entrenador va arribar al club el 22 d’octubre de 2022 i es va quedar a un penal de l’ascens, però la situació actual era insostenible

Javi Calleja ja ha deixat de ser entrenador del Llevant UE | EUROPA PRESS

Javi Calleja ja ha deixat de ser entrenador del Llevant UE | EUROPA PRESS / rAFA ESTEVE. vALÈNCIA

Rafa Esteve

Javi Calleja ja és història. La situació del tècnic granota era inaguantable i l’empat contra un Racing de Ferrol amb un menys durant prop d’una hora ha provocat que este dilluns es decidira despatxar l’entrenador llevantinista. Els resultats no enganyen i la manera d’aconseguir-los tampoc. Tant d’empat està llastrant una plantilla a la qual li costa guanyar partits i que, en molts moments, ha desesperat una afició incansable en el seu suport, però que ha arribat al límit en diverses situacions. El rum-rum, de fet, és més que evident, i l’eixida del tècnic era qüestió d’hores. Felipe Miñambres ocuparà el seu lloc en la banqueta.

La realitat és que a penes quatre punts de 15 possibles han allunyat l’equip granota dels llocs de promoció i d’una situació més còmoda en la taula. I tot això ha precipitat l’adeu de Javi Calleja com a entrenador del Llevant UE. La poca exigència quant a triomfs ha acabat afectant una entitat que avançava al crit de “si no es pot guanyar, almenys empatar”, cosa que ha provocat que massa punts se n’anaren del Ciutat de València esta temporada. Eixe discurs ha fet mal i, en molts partits, com va succeir contra el Racing de Ferrol, a l’equip li va faltar una certa ambició per a cometre més riscos a la recerca de la victòria. La realitat és clara. En les últimes cinc jornades, el Llevant ha aconseguit només quatre punts, un bagatge que només empitjoren Tenerife i Andorra amb dos. Mentres, Eibar (11), Espanyol (9), Leganés (8), Valladolid (7) i Sporting (7), entre d’altres, han aconseguit allunyar-se de l’equip d’Orriols.

El punt de partida sembla clar en clau granota. La temporada passada ja es va generar un ambient estrany en aquella llarga ratxa invicte que evidenciava que tant d’empat no era positiu. Enguany, en l’últim tram, està succeint una cosa similar. Només el Leganés ha perdut menys partits que el Llevant (cinc contra sis), però el cúmul d’empats fa que massa punts se’n vagen als llimbs. El Valladolid, sense anar més lluny, ha perdut tres partits més, i, no obstant això, està a tres punts, l’Elx suma 8 derrotes i també està per davant i el Racing, que n’acumula 10, té els mateixos punts que l’equip de Calleja.

El curs passat, en què el Llevant va acabar caient en la riba després d’estar a un minut de l’ascens contra l’Alabés, només l’Osca va empatar més partits que l’equip de Calleja. Per posar en context i tirar de matemàtiques. Amb quatre d’eixos empats, si el Llevant haguera sumat dos derrotes i dos victòries, tindria dos punts més en la butxaca i hauria estat en Primera. I, malgrat això, el Llevant de Calleja no va aprendre dels seus errors i va seguir pel mateix camí. La realitat és que els seus primers passos a Orriols després del cessament de Mehdi Nafti van ser prometedors, però el futbol també són detalls i va ser un d’ells el que va impedir a l’equip ascendir via play-off en aquella fatídica nit contra l’Alabés.

El comunicat oficial

“El Consell d’Administració del Llevant UE i la Direcció Esportiva, després de la reunió mantinguda fa uns instants, han acordat la no continuïtat de Javier Calleja com a entrenador del primer equip masculí”, es podia llegir en el primer paràgraf del comiat del club al tècnic granota. Un adeu que es va fer oficial poc abans de les cinc de la vesprada. “Des del Llevant UE volem agrair a Javi Calleja i al seu cos tècnic, format pel segon entrenador Quique Álvarez, l’entrenador de porters Jesús Unanua, el preparador físic José Romero i l’analista Luismi Loro, el gran compromís i implicació des de la seua arribada a l’entitat, la seua dedicació i incansable treball, el seu afecte cap al club i tot el que representa, així com la seua proximitat i bon tracte amb tots els integrants de l’entitat. De la mateixa manera, els desitgem la millor de les sorts tant personalment com professionalment”, resava el comunicat en el qual s’anunciava el pròxim entrenador.

Suscríbete para seguir leyendo