València, amb greu risc de no ser seu del Mundial 2030

A falta de garanties jurídiques, el València CF no firma de moment el document necessari per a acollir la gran cita 

La Generalitat decidix presentar la seua part i l'Ajuntament l'està ultimant 

Figuració de com quedaria l'interior del futur nou Mestalla. | VALÈNCIA CF

Figuració de com quedaria l'interior del futur nou Mestalla. | VALÈNCIA CF / Rafa Jarque. València

Rafa Jarque

El Nou Mestalla, i per tant la ciutat de València, està ferit de mort per a ser seu del Mundial 2030. No és definitiu, però per descomptat la situació actual no convida a pensar que tot es resoldrà a temps per a acollir almenys un partit de la gran cita que se celebra en sis anys. L'últim "pal" a la candidatura es va produir ahir quan el València CF va informar la Generalitat Valenciana que no firmarà el document que obliga la Reial Federació Espanyola de Futbol per a poder ser seu. 

Al llarg de les últimes setmanes, el club havia estat meditant la seua resposta. L'opinió canvia finalment després de conéixer la moció que el dimecres va firmar l'Ajuntament. Per eixa mateixa circumstància, el València envia un correu a la Generalitat informant de la seua decisió i justificant-la en l'absència de garanties jurídiques. El València sap que, en cas de firmar i no complir amb les exigències establides, s'exposen a una sanció. Per això, l'entitat va comunicar al Comité de la Candidatura del Mundial, format per la Generalitat, l'Ajuntament i la Federació Valenciana de Futbol, que no s'adherix ala firma dels formats FIFA. La GVA ja tenia acordada la firma que serà presentada este divendres. 

Esta maniobra, malgrat que de moment València és només una precandidatura, deixa la ciutat en una posició molt desfavorable. Per una qüestió de terminis, i llevat que sonara la campana amb la sentència del 6 de març, el resultat de l'auditoria sobre el pressupost legal tardarà uns mesos i ho condiciona tot, a la qual cosa s'afig una vegada més el silenci de Lim davant l'obligació d'avalar el cost real de les obres. Amb eixos terminis es fa impossible començar les obres a l'estiu a tot tardar. 

La idea de la Generalitat, que va rebre l'autorització per a això per part del Consell, és presentar la seua part i que també ho faça l'Ajuntament, que hui dia està encara ultimant. Tot i el pessimisme, la línia de l'administració continuarà sent estirar els terminis amb la condició de no autoeliminar-se del tot de la carrera i en previsió d'alguna mena de pròrroga o termini addicional. En una enquesta plantejada per SUPER sobre la moció de l'Ajuntament amb el Nou Mestalla, els usuaris van demostrar tindre l'opinió dividida. El 50 % pensa que no és una decisió suficient perquè Lim construïsca l'estadi d'una vegada per sempre, i l'altre 50 % que sí que és suficient i que el màxim accionista no tindrà escapatòria esta vegada.

Suscríbete para seguir leyendo