Morant i Bolaños reivindiquen la Llei de memòria democràtica a Paterna

La secretària del PSPV i ministra de Ciència, amb el titular de Presidència, participen en un acte dimarts que ve

La ministra Diana Morant amb el ministre de Presidència, Félix Bolaños.

La ministra Diana Morant amb el ministre de Presidència, Félix Bolaños. / Levante-EMV

A.A.

La secretària general del PSPV i ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant, i el titular de Presidència, Félix Bolaños, participaran dimarts que ve, dia 16, en un acte de defensa de la Llei estatal de memòria democràtica a Paterna.

La cita reivindicativa es produïx enmig de l'ofensiva dels governs de PP i Vox a la Comunitat Valenciana, Castella i Lleó i Aragó en contra d'esta norma i la seua substitució per proposicions de lleis de concòrdia, àmpliament criticades pels grups de l'oposició als parlaments autonòmics i amb anuncis per part de l'executiu central de recursos davant el Tribunal Constitucional per considerar que es vulnera la normativa estatal.

El ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, va anunciar fa uns dies que el Govern inclourà "d'ofici" en la Llei estatal de memòria democràtica aquells aspectes que els executius autonòmics del PP i Vox eliminen de les seues lleis, com ja ha ocorregut a Aragó.

Acto de defensa Memoria Democrática

Acte de defensa Memòria Democràtica / Levante-EMV

A la Comunitat Valenciana, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha defés la proposició amb una posició ferma i ha interpel·lat el Govern dient que si no li sembla bé que en la nova llei s'incorpore "les víctimes d'ETA dins de la violència política i social, ho haurà d'explicar". Una reforma dirigida, ha reivindicat, al fet que "la llibertat i la concòrdia avancen" davant d'una "memòria esbiaixada".

Una defensa que va pujar de grau després de conéixer-se que el Govern de Pedro Sánchez té previst portar les lleis de concòrdia davant les més altes institucions internacionals: el Parlament Europeu, la Comissió Europea i l'ONU. Una iniciativa amb la qual, segons Mazón, l'executiu pretén "tapar els greus problemes als quals s'enfronta" amb la seua ofensiva en institucions europees.

Suscríbete para seguir leyendo