Fallera Major de València,

Cort d’Honor,

Companys i companyes de la Corporació Municipal,

Fallers i falleres,

Ens trobem hui ací, en este Saló de Cristall, espai institucional i de solemnitat municipal, per mostrar la continuïtat de la festa, representada en Consuelo i les dones que conformen la seua Cort d’Honor. Hui ens reunim per refermar i formalitzar el compromís d’estes dones amb la festa fallera i la seua ciutat.

No podem obviar tot el que ha passat i el que ha patit tota la ciutadania durant estos mesos. De fet, estic convençut que, en entrar en l’Ajuntament, pujar les seues escales i trobar-nos ací en estos moments, haureu tingut sentiment oposats per tot allò que visquéreu aquells dies de març. Per totes les coses positives, però també pel que va significar per a la ciutat l’impacte de la inevitable anul·lació de la festa.

Quan ens veiérem en l’hemicicle l’octubre passat, vaig parlar de la nostàlgia de futur, d’aquella expressió que posa de manifest que no podem construir el futur sense ser conscients del nostre passat, del nostre recorregut vital personal, però també de les nostres experiències col·lectives. I probablement en estos moments és quan més hem de tindre-ho en compte, perquè els reptes actuals que té el món faller, fruit del moment actual, s’han d’afrontar en forma d’oportunitats.

I em consta que així ho està fent el món faller, des de la responsabilitat ciutadana, però amb la voluntat de seguir construint, reconstituint la celebració i la cohesió social a partir d’una festa adaptada en contínua mutació evolutiva.

Consuelo i dones de la Cort d’Honor, si sempre hem dit que sou les ambaixadores de la festa, hui vos demane que sigueu ambaixadores de l’esperança. D’eixa esperança que el món faller necessita. D’eixa esperança que les dones i homes que vos han mostrat la seua confiança per a continuar en el càrrec vos demanaran amb els ulls en cada acte al quals acudiu en estos pròxims mesos. D’eixa esperança que només es pot esperar de persones joves, preparades, i amants de la festa, la ciutat i els seus habitants, com sou vosaltres.

Perquè en vosaltres, els fallers i falleres, però també tota la ciutadania valenciana, podrem vore eixe renàixer no només de la festa, sinó també de la vida i l’alegria diària. Perquè sereu el far que guiarà la vida fallera en els pròxims mesos i perquè, amb tota la prudència i responsabilitat necessària, sereu testimonis de la recuperació de la festa, de la recuperació de la ciutat.

Benvingudes de nou a la vostra casa. Que la banda que estreneu hui siga el símbol de l’esperança que el món faller necessita i de la seua capacitat d’adaptació que, una vegada més en la seua història, demostrarà dia rere dia.

Gràcies, Consuelo i Cort d’Honor, per refermar el vostre compromís amb la festa i la ciutat. Gràcies per seguir representant les Falles. Gràcies per convertir-vos en eixes ambaixadores d’esperança. I la nostra més sincera enhorabona.

Moltes gràcies.