L'Ajuntament de Catarroja, a través de la regidoria de Festes, ha creat un Consell Ciutadà per a definir les línies que marcaran totes les festes de la localitat. Amb la voluntat de potenciar la participació ciutadana, el govern municipal pretén implicar als col·lectius que participen en els festejos i a la ciutadania en general per a planificar els actes que es programen. Es tracta de dissenyar unes festes que siguen el més paregut al que els veïns i veïnes de Catarroja desitgen..

El Consell està format per les associacions i col·lectius del poble vinculats a les festes, però l'organisme està obert a la participació de qualsevol ciutadà o ciutadana que vulga aportar la seua opinió.

El Consell Ciutadà de Festes ja ha participat en l'elaboració del programa de les Festes Majors d'enguany.

Implicació dels col·lectius

Eva Relaño de La Xicalla desitja que els catarrogins i les catarrogines «disfruten de les festes i participen activament de cada una de les activitats que s'han proposat».

El president de la Junta Local Fallera, Juan José Navarro vol que tots senten «cada vegada més seues, les Festes Majors, perquè són part de les nostres arrels i han de reflectir la nostra idiosincràsia com a poble». «És necessari dotar-les de recursos econòmics i fomentar la participació», afegeix.

Per la seua banda, Àngel Sáez, el president de la Confraria del Santíssim Crist de la Pietat, proposa repartir les festes per tots els barris i fer cinema d'estiu. Així mateix creu que les festes són «aigua beneïda per als negocis del poble».