Una de les novetats de les festes 2017 és la doble programació de concerts de música alternativa. I és que al Festival de Rock d'Alaquàs, que ja va per la 23a edició, s'afegix la iniciativa de les Festeres d'Alaquàs (un grup laic i feminista que va nàixer en 2016). «Era la idea principal que teníem per a les festes. Hem estalviat i recaptat diners amb activitats perquè volíem una proposta diferent que incloguera música en valencià, grups del poble i també la presència de dones», explica Clàudia Ballesteros.

El programa, per al dia 1 de setembre al Parc de la Sequieta, inclou al grup El Diluvi (la cantant és una dona) i a la formació Oques Grasses. Tancarà la vetlada El Tio la Careta, el grup local més reconegut. El col·lectiu de festeres també torna a organitzar un Concurs de Coques i, junt amb els clavaris de Sant Miquel, un Correbars amb la col·laboració de quatre establiments del poble.

D'altra banda, el Festival de Rock d'Alaquàs (FRA) contarà enguany amb les actuacions de Desakato, El Niño de la Hipoteca, Juantxo Skalari Rude Band, Takones Rumberos i Astra Crew. Serà el dissabte 2 de setembre al Parc de la Sequieta.

A més a més, la Junta Local Fallera fa la seua aportació amb una revetla a càrrec de l'orquestra Mòdena el 30 d'agost al Rollet.