Síguenos en redes sociales:

No estem tan malament

Héctor Arnau Aparicio. València.

Soc professor de Secundària als instituts públics de la Comunitat Valenciana des de fa ja més de set anys. En conseqüència sé perfectament que el nostre sistema educatiu és millorable i més ara que pareix que l´objectiu número u de la Conselleria d´Educació siga empitjorar-lo encara més. Per això m´ha estranyat molt llegir la notícia de portada de hui diumenge de Levante-EMV en la que comenten que som líders europeus en abandó escolar després de les Illes Balears amb un 80,4% d´alumnes que només cursen els estudis obligatoris. Per la meua experiència personal, els alumnes que cursen batxillerat o un cicle formatiu són més d´un vint per cent.

M´he decidit a llegir l´informe de la Comissió Europea en que vos heu basat per a escriure la notícia. El problema és que eixa estadística fa referència als alumnes que cursen estudis de secundària superior i post-secundaris però no terciaris, és a dir, estudis de Formació Professional i Batxillerat. De fet, el percentatge de valencians entre 20 i 24 anys que cursen estudis universitaris està entre el 55,1% i el 64,83%, fet impossible si el 80,4% dels joves valencians abandonaren els estudis després de l´ESO.

De totes maneres, encara que el titular no siga tan alarmista, si que denota un defecte del nostre sistema educatiu, la poca importància que s´ha donat sempre a la Formació Professional quan són uns estudis que donen uns coneixements teòrics i pràctics molt útils per a les empresses, fet que fa que els seus titulats no tinguen tanta dificultat per a trobar un treball. Este estudi hauria de fer reflexionar als nostres polítics per a que en la pròxima reforma educativa, que ja estan preparant, tingueren en compte esta mancança greu del nostre sistema educatiu i centraren els seus esforços en solucionar-la en lloc de discutir per temes menors que no ens afecten tant com l´Educació per a la ciutadania o l´educació segregada. Héctor Arnau Aparicio. València.

Pulsa para ver más contenido para ti