El pròxim dissabte 15 de gener, l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta, en col·laboració amb l’Associació Cultural Amics de Teulada, el Cor la Senieta de Moraira, l’Associació “Pren-li Foc a la Metxa” i l’Ajuntament de Teulada, participa en l'edició d'enguany de l'Encesa de Torres i Talaies de la Mediterrània pels Drets Humans, al Castell de Moraira.

L'encesa de llums consisteix en la il·luminació de torres i fortificacions de defensa de la costa com a símbol de reivindicació de drets humans i protecció del patrimoni. L'edició d'enguany compta amb dues cites, una a les 13.00 h, en què es faran senyals de fum i, una altra a les 18.00 h, amb senyals de llum.

Per ara, hi ha confirmats 58 punts a Mallorca i una vintena a la franja mediterrània peninsular, a més d'alguns al Líban, Marroc i Tunísia.

L'objectiu de l'esdeveniment és «impulsar un moment de reflexió entorn del patrimoni i la reivindicació dels Drets Humans». Aquest compta amb la col·laboració del Consell de MallorcaAmnistia Internacional, l'Institut de Marratxí —lloc on va començar la iniciativa— i el Fons Mallorquí de solidaritat i Cooperació, l’Institut Ramon Muntaner, la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià i els ajuntaments que s'hi han sumat a la convocatòria; a més a més, enguany, Maria del Mar Bonet ha redactat el manifest per a l'ocasió.