El mes de juny es va acabar amb una notícia positiva per a Sagunt. El director honorari del Centre de Cultura Valenciana Elias Tormos anuncià en assemblea que la Junta Superior d'Excavacions havia acordat el 26 de juny l'inici d'excavacions a Sagunt. Fou possible gràcies a la iniciativa del príncep d'Astúries. Ell manà al seu professor Manuel González Simancas que tramitara eixa sol·licitud.

El gran esdeveniment social va ser la inauguració d'un nou local per a l'Asil de la Mare de Déu dels Desemparats. L'11 d'abril del 1916 ja s'havia creat amb l'herència deixada pel ric llaurador dedicat al vi Emilio Llopis Besols. Era cosí de Julia Llopis Gil, dona del general Canino. El 1920, gràcies a la intercessió d'Amalia Danés Martí, es va habilitar un nou edifici. Se situava en el Colaor de Perera.

El 9 de juliol, a les 18.00 hores, es van beneir la nova capella, una campana i l'asil. Els padrins de la campana foren: Amalia Galarza Romaguera i Antonio Llopis Brugada.

Més tard, a les 19.00 hores, va ser traslladada la imatge de la Mare de Déu del Carme des de casa de Matias Albiol Duato fins a l'asil. Ell havia fet donació d'eixa talla per a la nova capella. A l'acte assistiren la majoria dels socis del Círculo Tradicionalista. Pels carrers on va passar hi havia adornaments i arcs vegetals. Estava present la banda de la Lira Saguntina i el director Baltasar Palanca. A la nit, i a la porta de l'Asil, la mateixa formació musical va fer una serenata.

Processó

El 10 de juliol va iniciar-se amb el volteig de campanes. Es va traslladar «Su Divina Majestad bajo palio» del vell al nou asil. En la processó van estar les senyores Isabel Romaguera de Galarza, Ramona Pertegás i la resta de dones de la família. En la presidència, estava Amalia Danés Marti i la cosina Leonor Pertegás Martí. Tancava el seguici la banda El Arte dirigida per Enrique Monreal.

Seguidament es va fer la Comunió General celebrada per Juan Bautista Vidal. En el cant prengueren part Teresita i Amparito Pallarés, Asunción Cuesta, María Isabel i María Jesús Galarza, Carolina Llopis, Leonor Martínez, Ángeles Caruana, Raquel Meliá, Remedio Gil, Remedio García, Vicenta Mas, Consuelo Blanco, María Cristina Calvo, Ángeles Orón, Carmen Casanova, Amelia Pallarés i Pilar Pallarés.

A les 9.30 hores es va fer la missa solemne oficiada per Enrique Ruiz Pitarch amb el diaca Baldomero Matoses i el subdiaca José María Uriós, tots dos fills de Sagunt. Hi van estar presents el vicari de l'església de Puçol i el rector de Benavites. Van participar les cantores acompanyades pel pianista Vicente Monreal. La representació de l'Ajuntament va estar encapçalada pel regidor monàrquic José Peris Escamilla i per José Pitarch Viña i Vicente Pallarés Doménech.

El corresponsal va acabar la notícia amb les següents paraules: «El pueblo de Sagunto guardará gratitud eterna por el acto tan caritativo realizado por doña Amalia Danés Martí».

En aquell mes a Quartell es van celebrar les festes. Però eixa i unes altres notícies formara part d'un altre article de la secció De Cent en Cent.