Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Lluís Meseguer

Núvols llegits

Setembre s´acaba a l´espera de si la desordenada pluja d´ahir, a més d´abastir de reserves d´aigua els pantans valencians „perquè l´aigua recentment descoberta a Mart no pareix que puga millorar la situació a curt termini„, serà capaç de promoure rovellons i altres bolets després del 9 d´octubre. I per cert, comença l´octubre sense saber si Canal 9 o el que siga començarà a permetre que el programa estrella de la televisió en la nostra llengua, «L´oratge», o un nou programa semblant, torne a donar il·lusió i criteri als espectadors valencians en tant que valencians. Mentrestant, es pot observar què llig la gent per a anar passant la perplexitat o saturació comunicativa sobre Catalunya, els bombardejos en Àsia i els refugiats en Europa, les situacions de vida quotidiana etc... Per a comprendre-ho, podem comparar la llista de Lo más leído del diari més llegit pels valencians, és a dir, Levante-EMV, i el més llegit pel conjunt dels espanyols.

Ara mateix „sí, sense màgia: mentre ix una escarlada de sol de mitja vesprada, i escric aquesta columna„, les 10 notícies més llegides de Levante-EMV en la seua pàgina web són les següents: Els xiquets han de viatjar en els seients de darrere. Un agricultor, actuant de presentador de Mònica Oltra escridassa polítics i empresaris. Apareix en Cullera l´home buscat en Montcada. Sorpresa Rick Astley. Detingut l´aparellador municipal de Quart de Poblet per corrupció urbanística. Marzà vol un nou acord per al professorat interí. Oltra qualifica de «barbaritat» Puerto Mediterráneo i el considera inviable. Uns encaputxats agredeixen una dona en Navarrés. El temporal deixa 23 litres en Xàbia. Tres famílies valencianes controlen més de l´11 per cent del gegant europeu de Coca-Cola. I mentrestant, ¿què diuen des de Madrid que lligen per tot arreu? Vejam les 10 amb més seguidors: La Nasa troba noves proves d´aigua líquida en el Mart. El nou tram de l´AVE Valladolid-Palencia-León. Cerveses després del gimnàs? El frau de la truita gegant. Les eleccions catalanes. Guardiola se n´ix del mapa. La model Gigi Hadid defensa les seues corbes. Idees per a usar bé el congelador. Mor Cathriona White, la núvia de Jim Carrey. L´euro actual és un desastre.

No voldria donar pautes d´interpretació que paregueren maleducades o pretencioses. I de fet, es poden fer altres jocs o operacions per a comprendre el pas accelerat del temps. I sobretot, es pot mirar el món sense deixar-se dur per allò que tots lligen, creuen o diuen. D´acord, però compartim tres idees: cap de les notícies de Levante-EMV apareix en la llista de l´altre periòdic; i cap d´elles l´hauries dita tu, si t´hagueren preguntat. Però totes parlen de tu, per tu o contra tu. És així: ja he dit que, mentre escrivia, ha eixit el sol. Per cert, un minut i ja s´ha amagat. Núvols llegits.

Compartir el artículo

stats