Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Clubs i Copa Generalitat

Ahir es jugà a Almussafes, la final de la Copa Generalitat que enguany s´ha jugat a la modalitat de frontó. Han accedit a la mateixa els pilotaris més lluïdors de l´actual panorama de l´especialitat que ho fan jugant pels clubs de Quart dels Valls i de La Pobla de Vallbona. En el primer s´alineen Moro de Massalfassar i Alejandro de Paterna, mentres que en La Pobla ho fan Pascual i Zarzo, els dos d´esta mateixa població. Els campions han estat els de Quart de les Valls, per 41 a 24. Formen una parella perfectamente combinada. En la categoría juvenil el club de Montserrat va guanyar la final al de Vinalesa.

Una reflexió necessària ens obliga a preguntar-nos si en el món dels clubs no s´estarà copiant la forma d´anunciar a jugadors professionals per un poble sense que existisca vinculació històrica. A vegades en un mateix any veiem un pilotari representant en tornejos diferents a pobles i clubs distints. Poc ajuda a mantindre l´essència de les competicions de clubs si admetem això com una cosa normal. De fet no ho és en la majoria dels esports més populars. I es que al final, les pedreres es cuidaran sabent que el club, com a tal, no disfrutarà dels millors que sorgisquen entre les seues files. Un vell debat que a l´hora de la veritat s´ha saldat de la manera més contradictòria: llibertat en els clubs per a diluir sentiments i control absolut en el món professional.

Al marge d´eixes disquisicions que a molt poc conduïxen, veient el que es veu i el que es presumix de cara al futur, els aficionats a la bella modalitat de les tres parets disfrutaren ahir, en un frontó preciós, amb contrapista, d´una final entre quatre figures de l´especialitat. Un matí en que, altre vegada, el poble d´Almussafes ha demostrat la seua decidida aposta per la pilota. Tots sabem el que costa mobilitzar a la joventut, però en Almussafes no es perd la il·lusió, que ja és molt. La inauguració d´un marcador electrònic i d´una megafonia com cal, està en el camí de millorar una de las millors infraestrucutres que hui i s´ alcen a favor del frontó valencià. Ara falten les graderies per acollir amb comoditat la major quantitat d´espectadors. Tancat eixe cercle ens trobarem davant el millor frontó en terres valencianes.

S´ha tancat una nova edició de la Copa Generalitat , en la seua tretzena edició que servix per a vertebrar als clubs del territori valencià. Enguany tocava frontó i el que ve, raspall. Segurament també hi haurà a altres modalitats diguem-ne minoritàries, perquè ara hi ha ganes de frares i de pilota grossa. La Copa Generalitat ha de ser l´espill del respecte a totes les modalitats pròpies, històriques. I també de les emergents que encara que cultivem la identitat com a part d´herència cultural, no sols d´ella pot viure este esport.

Compartir el artículo

stats