Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Data de caducitat

Els feminismes, ara, arriben a casa dins del carro de la compra. Així, una coneguda empresa del sector alimentari no s'ho ha pensat dues vegades i ha apostat per regalar perspectiva de gènere amb bosses de tela impresa de relat igualitari, on proposa a la clientela fer un repàs del seu dia a dia a l'hora de repartir les tasques domèstiques, i també el contingut de la cistella. L'espectre olfactiu per als negocis s'amplia i té un nou registre: la ideologia feminista, que ara també ven. Per això, els serveis de màrqueting d'algunes empreses, atentes a la realitat social, han comprat algunes de les demandes del passat 8 de març, ordenades en aquella bosseta. La desitjada conciliació casa-treball passa inexcusablement per mantenir una actitud corresponsable pertot arreu, sense la qual no hi haurà manera d'avançar i ara, a més, cotitza en borsa i en bossa.

Aquestes empreses, freqüentades per més consumidores que consumidors, han vist amb interés l'economia feminista i, així, el món dels negocis, fent l'ull viu, comença a abandonar estereotips masclistes i a parlar de persones, perquè a més de vendre, aquest canvi de perspectiva fa una societat més justa i, segurament, més rendible.

Les empresàries i els empresaris hauran d'adaptar també el seu discurs al nou producte que ara venen, fer-nos bones ofertes lingüístiques inclusives, aprofitar bé les campanyes sense estereotips, com ara la de Nadal, saber prioritzar estratègicament les imatges no excloents i respectuoses i, sobretot, contar-ho ben contat davant del públic. El moment de ridiculitzar les dones i el llenguatge inclusiu que ens anomena de manera explícita ja ha passat, ara toca saber usar-lo bé perquè, entre d'altres coses, aquest producte natural, sense conservants ni colorants, tampoc no té data de caducitat.

Compartir el artículo

stats