En els anys 90, el club de Polinyà del Xúquer va fer un equip memorable, amb els germans Cebolla i Lluís Puig. «En la primera categoria estaven ells, Xeraco i Bicorp. Eren com el Barça, el Madrid i el Valencia CF en el futbol», explica Pablo Esteve, actual president i jugador del club. «Ara som nou persones federades. La temporada passada vam guanyar en quarta categoria el campionat de trios i també en parelles. Un jugador nostre, Álex España, va arribar a la final de segona categoria. Va ser un any prou profitós», apunta.

Tanmateix, el gran repte ara del club és constituir el primer equip femení. «Al 99 % de possibilitats, la temporada que ve tindrem, al menys, un equip femení. Estem parlant-ho amb la regidora i després de molts anys, està fent-se molta força per a tindre eixe equip», assenyala Esteve, que afegeix que des de l’ajuntament s’ajuda molt a l’escola de pilota valenciana, gratuïta per als onze xiquets i xiquetes que ara estan inscrits. «Tenim un carrer artificial de raspall, el primer carrer artificial que es va fer per a poder jugar», diu el president de l’entitat. De totes maneres, a Polinyà es juga cada any una partida al carrer Sant Josep, «on s’ha jugat sempre». «És el dia de la Fira, el 20 de gener. Es juga una partida d’aficionats i abans juguen els xiquets de l’escola», indica Esteve.

Ara bé, la gran cita de Polinyà amb la pilota és el 5 d’agost, el dia de la pilota en Polinyà, en plenes festes patronals. «Tot el poble acudix a fer-se una cervesseta al carrer de pilota i després hi ha una partida. Enguany, pel matí jugarà l’equip femení contra el d’Algemesí. Després hi haurà dinar i, per la vesprada, enlloc de l’habitual partida de professionals es farà una partida amb les millors jugadores actuals. Fins ara elles venien per a jugar pel matí», conclou Pablo Esteve.

El trio de Puchol II guanya a Murla

Ahir va començar el V Trofeu Diputació d’Alacant al trinquet de Murla, on Puchol II, Héctor i Bueno es van imposar a Genovés II, Félix i Tomás II per 60-30. Divendres a Dénia (23 hores), l’equip de Puchol II jugarà contra Pere Roc II, Pere i Carlos.