Giner i Jesús en escala i corda, i Vercher i Canari en raspall, es van proclamar campions del Trofeu Generalitat Valenciana a Castelló de Rugat. Primer alçaren el títol els escaleters davant De la Vega i Nacho per 60-40. Per la seua banda, la parella triomfadora en la raspada va véncer per 25-10 a Ian i Sanchis.

En la final d'escala i corda, la ferida va ser protagonista. Primer Oltra i després Miguelín van errar més de l'habitual en la seua treta, i especialment el segon va fallar als jocs finals, decantant la victòria a favor dels seus rivals.

No era casualitat. No soles els feridors erraren, ja que els jugadors tampoc estaven encertats en algunes accions. Això es va deure al fet que el trinquet de Castelló de Rugat no és un habitual dels escaleters.

Tanmateix, la partida va estar igualada fins el 35 iguals. Giner i Jesús van sumar tres tantejos seguits que van tombar a De la Vega i Nacho, els rivals reaccionaren amb el 45-40, insuficient per capgirar el resultat. Per la seua banda, Jesús va donar una exhibició de tallar la corda.

A la modalitat de raspall, Vercher i Canari van ser superiors a Ian i Sanchis, sobretot buscant la llotgeta de dalt. En el mig, Canari i Sanchis van oferir un duel a l'altura de la final, però el xeraquer està en forma i al costat de la potència de Vercher van anar sempre per davant. A l'últim joc, els campions van capgirar un val-net en contra, en aprofitar-se de la fluixesa defensiva de Ian.

Precisament, Canari, amb Salelles II, es juga hui les semifinals del II Torneig Mancomunitats a Bellreguard sense jugar. Esta parella és líder del grup A, però si Ximo i Tonet IV guanyen per 25-15 a Punxa i Seve quedaran fora de les eliminatòries.