Hui diumenge, a les 12.30 hores, a la Plaça Major de Sollana, oferirà un recital Pep Gimeno, «Botifarra». I a les 20 hores, al Centre Municipal Bernat i Baldoví de Sueca, tindrà lloc l'última representació de «El Colomer», a càrrec del Grup d'Adults del Taller Municipal de Teatre.

El dimarts s'inicia a Alzira el Festival Spanish Brass. Eixe dia, a les 22.30 hores, a la Casa de la Cultura, tindrà lloc el concert de presentació del «CD 25 Spanish Brass Luur Metalls» amb Véronique Goudin. Les actuacions seguiran els dies següents. I el dissabte, a les 2.30 hores, al Gran Teatre, tindrà lloc el concert de clausura amb l'actuació de German Brass.

El pròxim divendres, a les 19 hores, al Cercle Alzireny es presentarà el poemari «Açò no val res», d'Adrià Roses, de Germania.

Fins al 25 de juliol podem vore al Passeig Marítim de Cullera l'exposició «El Ártico se rompe», mostra itinerant que aborda la singularitat dels ecosistemes del Pol Nord a través d'espectaculars fotografies d'Andoni Candela i innovadors mòduls interactius. Es tracta d'una activitat que presenta l'Obra Social La Caixa que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cullera.

salvador lauder

El llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València Salvador Lauder Martínez va nàixer a la ciutat de Carcaixent l'any 1974. Salvador, que treballa a l'oficina de Correus d'Alzira, és un gran activista cultural que ha publicat nombrosos llibres de narrativa i de poesia que han aconseguit un gran èxit. Entre els primers cal destacar els titulats «Denisse» (1997) i «El club de la segona pell» (2007) i entre els segons «Obaga» (2012) i «Recital al palau de gel» (2014). Ha participat així mateix en els reculls de poesia «Ulls» (2000) i «Estels de paper» (2013) junt amb altres companys poetes. Salvador, que va col·laborar en l'espectacle «Troupe», de la companyia teatral barcelonina Ensdenos l'any 2009 amb el conte «Previsions» i les lletres de la «Trilogia de la fam, cançons de l'espectaclem», va participar, junt amb Miguel Ángel Garcia Oliver en la creació i la instal·lació de l'obra escultòrica-poètica «Jarrones detrás de la línea» (1999) a l'Espai Trobat de la localitat alacantina de Benissa. És membre fundador del grup literari «La revolució del Xandall», amb el qual ha participat en performances poètiques «Al pobre» (2001) i en recitals «Poesia» (2003) i ha creat, amb David Vidal, un projecte multidisciplinari, en realitat una editorial: El petit Editor, nascuda en la seua ciutat natal, que va més enllà de la publicació de llibres, amb projectes com el Festival Invers de poesia, música i gastronomia que s'ha celebrat recentment a Carcaixent o com «Els petits rapsodes», un projecte de rapsòdia on tenen cabuda els poetes més inhòspits i oblidats, o com els cursos de rapsòdia i dicció.