La pianista, professora i doctora Maria Rita Primo Rocher va nàixer a Benimodo l'any 1982. Marita inicià de ben menuda els estudis musicals (clarinet i piano) a l'escola de música de la Unió Musical de la seua localitat natal i els continuà posteriorment al Conservatori de Música Perfecto García Chornet de la veïna ciutat de Carlet on va tindre de professor a José Luis Nogués i, després, al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid, en la càtedra d'Almudena Cano, on l'any 2003 va obtindre el títol de professora superior de piano, així com el de professora de Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament.

Marita, que va ser becada per l'Institut Valencià de la Música i pel govern de la Comunitat de Madrid, es traslladà l'any 2004 a Alemanya on va ampliar els seus estudis musicals durant quatre anys amb un postgrau en Pedagogia i Interpretació Pianística en la Hochschule für Musik de Frankfurt amb el reconegut professor Bernhard Wetz, i finalitzarà amb el Premi a l'Excel·lència Acadèmica de la Universitat de Frankfurt.

Rita ha enriquit la seua formació pianística amb artistes de prestigi internacional com Brenno Ambrosini, Ragna Schirmer, Leon Fleicher, Jorge Luis Prats i Perfecto García Chornet, entre molts altres, i ha sigut guardonada en diferents concursos, entre els quals cal citar el Nacional Ciutat de Llíria i els internacionals d'Eivissa, el Ciudad de San Sebastián i el Ciutat de Carlet.

Com a intèrpret ha dut a terme recitals en moltes ciutats espanyoles, europees i americanes, tant com a solista com de música de cambra, i ha treballat amb orquestres com The World Orchestra, la Contemporany Orchestra Frankfurt i amb companyies com, per exemple, la Fura dels Baus. Ha acompanyant com a pianista a diferents agrupacions corals, instrumentistes i cantants.

Marita, amb estudis superiors de direcció d'orquestra, ha dirigit l'Orquestra i Cor del Conservatori Superior de Música de València, la banda de la Unió Musical de Busot (Alacant), l'Orquestra Santa Cecilia de Caudete, la d'Arucas (Las Palmas de Gran Canaria) i l'Orquestra Simfònica i banda de la seua localitat natal, entre altres, i és doctora per la Universitat de València per la tesi titulada "Interpretación pianística y su enseñanza en conservatorio. Análisis y propuesta a partir del Estudio Impromptu de Isaac Albéniz", treball dirigit per Ricard Huerta, on desenrotlla un mètode estructurat per a abordar el treball d'una obra musical per part de l'intèrpret, i té com a intenció final oferir una visió holística del que suposa el procés interpretatiu d'una obra musical.

Actualment, Marita és professora de piano al Conservatori Professional de Música de Torrent i dirigix la banda Simfònica de Sedaví i el cor de la Banda Primitiva de Rafelbunyol.