Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

OBITUARIO Bernardo Ballester

Artista, decorador i conversador

Bernardo Ballester, en la Font de la Mata de Vilallonga, en 1992.

El passat divendres 20 de maig ens deixava Bernardo Ballester Orrico. Els familiars i alguns amics ens trobàrem l'endemà a un tanatori de Gandia per acomiadar-nos d'ell.

Nascut a l'Horta Nord, concretament a Burjassot el 12 de setembre del 1921, fou una de les figures pioneres i un dels primers components de la plantilla de TVE, on arribà a assolir el càrrec de cap de departament de decoració, escenografia i realització fins a la seua jubilació, el 1986, després de la preparació de milers de decorats, majoritàriament per a espais dramàtics i produccions cinematogràfiques.

La seua vocació artística es manifestà ben prompte, com demostra la seua titulació a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València i el seu primer treball com a professor de dibuix, pintura i gravat.

Per bé que la pintura, fonamentalment abstracta i amb predomini de l'experimentació plàstica, ha estat una de les seues grans passions, la televisió i el cinema ocuparen la major part de la seua dilatada carrera. És així com el trobem com a decorador de llargmetratges de Luis García Berlanga o de Roberto Rossellini, entre altres.

Els Premis Talent en la seua primera edició (2001) suposaren un reconeixement de la seua llarga trajectòria en els platós de TVE.

Apassionat conversador, entre les seues amistats íntimes es pot destacar el pintor valencià José Vento Ruiz, Pilar Miró o el mateix Luis García Berlanga.

Després de la jubilació s'instal·là novament a Gandia, a la urbanització del Molló de la Creu, i posteriorment a la Drova, on retrobà velles i noves amistats, on redescobrí la llengua de la seua joventut i on continuà pintant sense aturall rodejat de llibres de filosofia.

Descanse en pau.

Compartir el artículo

stats