La Font d'en Carròs continua amb les celebracions de l'any Francesc Ferrer Pastor. El passat divendres es duia a terme un acte a la plaça de l'Ajuntament en commemoració del 18é aniversarí de la seua mort.

La vetlada es va iniciar amb el recital de l'auca que narra en vers la vida de Ferrer Pastor, editada per la Plataforma per la Llengua del País Valencià. La lectura va estar a càrrec de tres veïnetes del poble, Marta Carrasco, Mar Agut i Alba Ribes, «que no van tindre cap por a l'hora de posar-se dalt l'escenari i recitar per a tots els versos que resumixen les vivències del lexicòleg», indiquen des de l'Ajuntament de la Font.

Acte seguit pujaren a l'escenari sis persones «disposades a embellir la nit amb les poesies que havien seleccionat», assenyalaven des del consistori. Paco Escrivà, Pere Huerta, Pepa Moratal, Rubén Malonda, Cèlia Escrivà i Pilar Gregori van ser els encarregats i les encarregades de recitar. Les poesies estarien acompanyades per la melodia del piano, tocat per Juanjo Peiró.

Les lletres recitades establien clarament una línia temàtica a seguir: el valencià i el territori valencià. Els versos, escrits i llegits tots en valencià, feien referència a molts elements representatius de la societat i cultura autòctones. Cada recitador va dedicar les seues lectures i també explicar per on anaven encaminades amb referències contínues a Ferrer Pastor, a la llengua o, fins i tot, a la pilota valenciana.

Per acabar d'amenitzar una nit acompanyada per les bones temperatures, va pujar a l'escenari una jove de Pego, Raquel Mengual, coneguda també amb el nom artístic de «Kela», que va ser l'encarregada de donar el toc final amb un xicotet concert en acústic per als presents.

La cantautora, guanyadora el 2015 del concurs «Notes per la igualtat» a Dènia, va fer una selecció de cançons pròpies i versions de grups com Vetusta Morla.

Tot i els nervis del primer moment, el concert va transcórrer amb naturalitat, amb efusius aplaudiments entre peça i peça, amb interacció directa entre el públic i la protagonista, amb moltes palmes i taral·lejos.

L'artista procedent de la Marina va acabar el seu repertori, i part del públic (entre ells, alguns vinguts també des de Pego per disfrutar de les seues cançons) van cridar ben fort per demanar una últim tema a la cantautora, que va accedir a esta petició, i va donar fi al seu primer concert amb una guitarra acústica com a única acompanyant.