s i necessitem un exemple que explique d'una manera clara i concisa la situació de Tavernes de la Valldigna en els darrers 4 anys, on ha governat Compromís amb majoria absoluta, eixe seria el Pla Edificant. En octubre de 2017 es va aprovar el decret pel qual es va posar en funcionament una delegació de competències on es podien adequar, construir, equipar... els centres d'educació públics.

Aquesta acció del Consell, tal vegada siga l'aposta més important que mai s'ha fet en la història de l'educació, perquè pretén fer desaparéixer els barracons, actualitzar i dotar a tots els centres educatius d'una qualitat i modernitat com mai abans s'havia dut a terme. A més que dóna l'oportunitat de participar directament als centres i demanar les actuacions que consideren més necessàries i imprescindibles, a través dels consells escolars, i dirigir-se a l'administració que més a prop tenen, l'Ajuntament.

Res tant senzill i, en resum, com una reunió amb el consell escolar de cada centre on es posen damunt la taula les necessitats, i l'Ajuntament s'encarrega de fer la gestió davant la conselleria primer i després licitar les obres o adjudicant-les directament, segons cada cas, una vegada aprovades per la mateixa Conselleria que és qui paga les obres.

Hi ha municipis de la Safor que ja han realitzat les obres. Municipis on l'arquitecte municipal té una jornada parcial i tan sols atén assumptes un dia o dos a la setmana, on els alcaldes i regidors no tenen dedicació exclusiva, ni tan sols parcial, i que van cada dia a treballar a la seua feina dedicant les seues hores lliures a la funció pública, on no tenen a ningú ocupant un escó a les Corts, fins i tot que són militants de partits polítics de ben diferent color al del Consell o Conseller d'Educació.

Tavernes «is diferent». Amb un diputat a les Corts, on el conseller d'Educació és del mateix partit polític que l'Alcalde, amb 4 regidors amb dedicació professional a la política, i fins fa ben poc amb 2 arquitectes municipals i contractant de forma externa les memòries valorades del Pla Edificant, tan sols han estat capaços de presentar una única memòria en 16 mesos, i sense consultar amb cap consell escolar o equip docent de cap centre. Arribem tard i mal.

El mateix, o ben semblant, és el que està passant amb les inversions previstes al camp d'esports del Vergeret, on es pretén construir unes instal·lacions esportives per a la pràctica de l'atletisme sense escoltar les necessitats o prioritats del usuaris principals, és a dir, el Club d'Atletisme la Valldigna, i amb la passivitat i desídia a la qual ens té acostumats Compromís.

Així es mouen les coses amb aquest govern, fa fum i no fa res. Tavernes ni cap altra ciutat pot suportar aquesta paràlisi durant 4 anys més. Si res no canvia tindrem moltes coses que no hem demanat, que no necessitem, que no utilitzem o que ens faran la vida més difícil, perdent subvencions i oportunitats. Som la tercera ciutat de la Safor, en nombre de població, però estem ben prop de ser l'última quan a gestió, eficiència i eficàcia.