Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Joan Deusa guanya el II Premi de Poesia de Beniopa Pare Miret

El jove escriptor gandià rebrá 250 euros i una escultura de l'artista de Benifairó Josep Basset

Joan Deusa guanya el II Premi de Poesia de Beniopa Pare Miret saforissims

El jove poeta de Gandia, Joan Deusa Dalmau, amb l'obra El plor dels samarucs, ha estat el guanyador del Premi de Poesia de Beniopa Pare Miret. El llibre constitueix un cant a la terra des d'una mirada vital, i a la vegada crítica, davant un futur incert.

La segona edició del Premi de Poesia de Beniopa Pare Miret ha estat organitzada per la Societat Literària Saforíssims i els festers de la Mare de Déu dels Desemparats de Beniopa. La intenció del premi no és altra que fer perdurar la memòria i el coneixement de l'obra de l'autor i de fomentar, en general, l'estima, el reconeixement i la divulgació de la poesia, que compta a la nostra comarca amb importants figures literàries.

Aquest premi poètic està dotat amb 250 euros i una escultura original de l'escriptor i artista de Benifairó, Josep Basset. El premi ha tingut una excel·lent acollida entre els i les poetes, tant de dins de la Safor com d'altres geografies.

En l'edició d'enguany s'han presentat un total de 53 poemaris, la qualitat dels quals ha fet realment difícil l'elecció del guanyador. Finalment, el jurat, constituït per Teresa Pascual, Josep Maria Balbastre i Isabel Canet Ferrer, ha seleccionat l'obra del gandià Joan Deusa.

El lliurament del premi tindrà lloc el dia 19 de juliol a les 20.30 hores a l'antic edifici de la Quadra de Beniopa i s'acompanyarà d'un recital de poemes a càrrec de Saforíssims, amb la lectura del poema guanyador, que ha estat publicat en el Llibre de Festes de Beniopa. El toc festiu ve a càrrec d'un concert de música al qual està convidada tota la ciutadania.

En aquesta segona edició s'ha pogut comptar amb la col·laboració de la Junta de Districte de Beniopa, la Regidoria de Cultura de Gandia, i d'empreses com Carns Fuster, Forn de Botija, Joan Andreu Martínez Aparisi, Plàstics Peris, Procosga i SEO Finders, que amb la seua aportació econòmica han contribuït a la dignificació del premi.

Compartir el artículo

stats