Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Ròtova enceta unes festes novedoses

El municipi recupera la partida de pilota valenciana i incorpora un «Punt Violeta» i gots sostenibles per a les revetles

Les regidores de Festes i Igualtat i els festers de l'Aurora. ajunt ròtova

Ròtova celebra, del 5 al 9 de setembre, les seues festes patronals. Ho farà amb una programació que han qualificat la regidora de Festes y el regidor de Cultura, Felicitat Balbastre y Gustavo Morant, «diversa i pensada per a totes les edats».

Punt Violeta

Les festes d'enguany de Ròtova presenten diferents novetats. Entre les més destacades, la incorporació d'un «Punt Violeta», un espai segur i d'informació contra l'assetjament masclista. S'instal·larà durant les revetlles, a les nits, i comptarà amb el finançament del Pacto de Estado contra la Violencia de Género.

A més, els gots que es repartiran durant les actuacions nocturnes duran el lema «Riure. Viure. Ser Lliure. En festes, també, Respecta». Els gots porten, a més, el lema de «Ròtova en festes»; la iniciativa està impulsada per la Regidoria de Polítiques Inclusives i Igualtat.

Isabel Pérez, que és a més regidora de Medi Ambient i Canvi Climàtic, explica que amb aquestes iniciatives es llança un doble missatge: el primer, d'afirmació que no es poden tolerar actituds que coarten les dones. I el segon, que cal responsabilitzar-nos de no utilitzar tants envasos en festes.

Pérez diu que, a més, «cal felicitar els festers joves, que han creat una comissió mixta i han treballat molt per a organitzar la festa, i els festers de l'Aurora de 2020, que gestionaran l'ús dels gots reutilitzables durant les festes. També el festers del Crist han manifestat que estan oberts que dones i homes formen part de la comissió.

Compartir el artículo

stats