Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La cultura com antídot del virus

Els ciutadans demostren, amb la seua assistència, que no hi ha por a acudir a actes de forma segura

Imatge del Teatre Serrano.

Gandia, Oliva, Tavernes i altres poblacions de la comarca no han parat de programar activitats culturals després del confinament que han estat un èxit de públic. Exposicions, monòlegs d’humor, teatre, cinema, música en directe de grups o cantants, cercaviles de les bandes, animació per a públic infantil...són algunes de les propostes que demostren que la cultura continúa endavant, que la gent vol consumir-la i que res ni ningú pot frenar-la com alternativa per aquestos temps de incerteses i preocupacions per culpa de la Covid-19.

Els municipis estan seguint totes les normes de seguretat i sanitàries exigides per les administracions central i autonòmica i, a hores d’ara, no es coneix cap incidència important del virus en els actes organitzats, segurament per la cura dels alcaldes, alcaldesses o regidors encarregats de programar-los.

Ahir mateix, l’Ajuntament de Gandia es congratulava de l’èxit d’assistència que tenen les activitats que organitza i donava a conéixer algunes dades sobre el consum de cultura per part dels ciutadans, destacant, per exemple, que més de 3.000 persones han visitat l’exposició de Manolo Valdés des de que es va obrir a finals de juliol fins el 12 d’octubre, a la Casa de la Marquesa, o també que en la reobertura del Teatre Serrano el primer cap de setmana d’octubre més de 400 persones han assistit a les dues actuacions programades per la regidoria de Cultura des de que s’iniciara la pandèmia.

L’actuació còmica a càrrec de Santi Millán i Javi Sancho, #Lodelarisa (el 2 d’octubre), va reunir 229 persones, mentre que 182 van assistir a «The Opera Locos», també en clau d’humor, el diumenge 4. En total, es contabilitzen 411 entrades venudes d’un aforament, en les dues actuacions, de 600 places.

Per tot això, el regidor delegat de Cultura en l’Ajuntament de Gandia, Nahuel González, ha senyalat que totes les activitats culturals programades estan siguent un èxit i «es demostra que la ciutadania de Gandia vol consumir cultura. Les xifres d’assistència corroboren que «la cultura en Gandia és important i que l’aposta de l’Ajuntament per continuar programant, d’una forma segura, està tenint bona acollida, a més de donar suport als artistes».

Tenint en compte esta bona acollida, la ciutat de Gandia segueix programant actes tant al propi Teatre Serrano com al Teatre del Raval. Però no és la única ciutat. Tant Tavernes com Oliva i altres no deixen d’organitzar esdeveniments culturals de tot tipus.

Compartir el artículo

stats