Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

"El teatre m’agafa de la mà, m’espenta i m’ha ajudat a coneixer-me més i millor"

L’actriu de Tavernes, Verònica Andrés, torna hui a Gandia avalada per una carrera professional de 22 anys per a representar «Família Normal»

Verònica Andrés en una imatge de l’obra «Família Normal» | NEREA COLL

Verònica Andrés (Tavernes de la Valldigna, 1969) és una actriu amb més de vint anys de carrera que esta nit tornarà a pujar a l’escenari del Teatre Serrano de Gandia amb motiu de la representació de l’obra «Família Normal».

Serà un nou retrobament d’esta professional de les arts escèniques amb una ciutat que li du a la memòria l’èxit d’obres tan importants en la seua vida com «Besos», d’Albena Teatre, a l’any 1999, per citar, només, un exemple.

Licenciada a l’Escola d’Art Dramàtic de València, ella mateix reconeix que «este ofici m’ha donat moltes satisfaccions. La interpretació, a pesar de les adverssitats, és el que m’estimula, el que més em mou».

Guanyadora del Premi a la Miloor Interpretació Teatral Femenina del Sindicat d’Actors i Actrius de la Comunitat Valenciana per l’obra «Querencia» a l’any 2013, amb la companyia Bonanza T. o del Premi a la Millor Interpretació Audiovisual Femenina del Sindicat per «Açò és un Destarifo» en el 2019, a més d’haver rebut diverses nominacions als mateixos guardons en 2014, 2015 i 2017. «El teatre m’agafa de la mà, m’espenta i m’ha ajudat a escarbar dins de mi, a coneixer-me més professional i personalment», diu Verònica Andrés.

L’actriu vallera es sent «afortunada d’haver treballat amb alguns dels millors autors i directors de la Comunitat Valenciana i haver fet este recorregut de la mà de les dramaturgies contemporanis que admire».

Trajectòria

La seua trajectòria va començar l’any 1998 amb Albena Teatre en espectacles com «Joan el Cendrós», l’esmentat «Besos» o «Spot» en 2002. També ha treballat amb altres companyies valencianes com Còpia Izquierda, Pérez&Disla, l’Horta Teatre, Hongaresa de Teatre, La Teta Calva i l’Institut Valencià de Cultura.

A destacar les seues actuacions teatrals en obres com «Galgos» (2005), «Valèntia (2012), «Lúcid (2013), «La gent» (2014), «Legado de C» (2014), «Èxit» (2015), «Willkommen Merkel» (2017) o les últimes obres, «Qué pasó con Michael Jackson» (2018), «La piedra de la locura» (2018), «Valenciana. La realitat no és suficient» (2019) o «La casa de les aranyes» (2020), sense oblidar la participació en sèries de televisió com «Maniàtics» o «Açò és un destarifo».

El Teatre Serrano alça hui divendres el teló a les 20.30 hores

«Família Normal», de la companyia L’Horta Teatre amb text de Nuria Vizcarro, és l’obra que es podrà vore hui divendres al Teatre Serrano de Gandia. Verònica Andrés coprotagonitza esta funció junt amb Rossana Espinós i Laura Pellicer, baix la direcció de Pau Pons i la producció executiva d’Alfred Picó. La peça conta la història de tres dones que reviuen el passat i projecten el seu futur a través dels objectes que habiten la casa familiar on s’han criat, gran i difícil de mantindre. Vendre o no vendre, eixe és el dilema, però primer s’han de traure tot i vore què els fa felices. La funció al Serrano és hui a les 20.30 hores.

Compartir el artículo

stats