Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Opinión

Pandèmia i populisme a oliva

pandèmia i populisme a oliva

Es pot ser ridículament curt de «mollera» pel que fa a estadístiques i comptes de l’àvia, com Díaz Ayuso (#PP), per la llunyana Madrid, amb l’enquesta que ha esmentat per dir que la gent creu que Pablo Casado gestionaria igual o pitjor (sumant les dos opcions dóna un 48,8%) que Pedro Sánchez la pandèmia (mundial!!), front a un 44% que creu que ho faria millor que l’actual president. És a dir que hi ha menys gent que pensa que ho faria millor. Bon argument per a defendre la candidatura del teu cap, ¿no?

O es pot ser malintencionat o malintencionada i fer-ho de forma egoista si és la teua estratègia. En la guerra i en la política actual sembla que tot val. Pero no es pot ser malintencionat o malintencionada amb les dades sanitàries. Molt menys com ho fan representants del grup polític populista de PROjecte Oliva. Per contextualitzar: el passat dia 29 de desembre Projecte Oliva va votar en la darrera Junta de Govern municipal de l’any 2020 contra el recolzament de les mesures que s’aproven al plenari de l’Ajuntament d’Oliva eixe mateix dia.

Sembla que 3 dies després s’adonen que les xifres de la pandèmia són dolentes (per a tots i totes els que estimem la vida i als nostres veïns i veïnes, pensem que les xifres són inasumibles i ens angoixa l’augment dels casos positius a la nostra ciutat, a la nostra Comunitat i al nostre país) i creuen que hi ha una oportunitat d’agafar protagonisme (populisme buit de contingut) demanant allò que negaven fa 3 dies: que s’augmenten les mesures d’aplicació.

I les mesures estan aplicades des de fa dies de facto. Tal vegada perquè el regidor de Salut Pública, Miguel Monzonís, va ser previsor, es va avançar a les circumstàncies i va sol·licitar l’aplicació d’aquestes mesures abans de que s’incrementaren els casos exponencialment, com ha passat en les darreres setmanes.

Mentrestant, ¿on estava l’oposició? ¿Recolzant el govern? ¿Hi va haver algun tipus de suport a les mesures preses? I jo em pregunte, ¿serà que acaben de descobrir que hi ha un nivell 3 de protocol d’actuació? ¿Saben les diferències entre fases del protocol? Si no les saben, ¿com volen governar Oliva? Recordem que el protocol es basa en les recomanacions de les autoritats sanitàries. No són decisions polítiques basades en la sort o l’atzar, com sembla estar jugant Yolanda Pastor i el seu equip que no han aportat cap proposta en l’esmentada junta de Govern celebrada el passat 29 de desembre.

Improvisacions les justes, senyors i senyores de Projecte, que Oliva és molt més que començar a despotricar pel carrer sense base de coneixement, opinions dels tècnics i tècniques municipals ni la gent per a la qual es treballa, que és la totalitat de la població d’Oliva.

El govern actual de la ciutat podrà errar en les decisions, però ni s’amaga ni evita assumir responsabilitats. Insisitim, ¿on estan les propostes de Projecte Oliva? I ¿per què demanen ara la convocatòria de la junta extraordinària de govern? Si ara volen assumir que han arribat tard a recolzar al govern d’Oliva, benvingut siga. Però que sol·liciten menys reunions d’urgència i quan estiguen convocats i convocades a les juntes de govern que vinguen amb la feina feta i les propostes treballades amb els diferents sectors implicats.

Oliva mereix que no sols treballen els regidors i la vicealcaldessa, sino també l’opisició, que sembla que ha agafat el nadal amb gana i ara desperta de la ressaca de cap d’any.

No fem com allà on mana el PP, que sempre arriba tard i malament, quan ja està l’aigua al coll i no fan altra cosa que el ridícul per no saber sumar o no saber diferenciar el 2 del 3.

Compartir el artículo

stats