Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

"Debutar en la Lliga ja és una realitat i guanyar-la és el meu somni com a pilotari"

El punter de Xeraco Jose fa el bot a professionals en la competició més important formant equip amb Vicent i l’actual nº1 del raspall. Tonet IV

"Debutar en la Lliga ja és una realitat i guanyar-la és el meu somni com a pilotari"

Jose Planta Torres és un pilotari de Xeraco que, amb només 19 anys, acaba de debutar en el raspall professional. Ho ha fet per la porta gran, donat que forma part de l’equip Ajuntament del Genovés en la Lliga Bankia-Trofeu Diputació de València, amb el seu paisà, Vicent, i l’actual número 1 de la modalitat, Tonet IV.

Este trio es va estrenar dissabte passat amb èxit en el campionat en guanyar a l’equip Ajuntament de Castelló (Marrahí, Lorja i Murcianet), en la partida inaugural disputada a Bellreguard.

Per al xeraquer Jose, que juga de punter la Lliga encara que el seu lloc natural és el de mitger, «va ser una sorpresa que em triaren». «No m’ho esperava i quan el meu entrenador, Canari, em va donar la notícia la vaig acollir amb una gran alegria».

Sobre els seus companys d’equip, el jove jugador de Xeraco diu que «és el millor que em podia passar. Amb Vicent pràcticament m’he criat en el poble i en món de la pilota, a més de que som de la mateixa edat. Lo de Tonet IV és punt i a banda. Hui en dia és el millor del raspall i jugar amb ell em dóna confiança perquè m’anima i m’ensenya», afegint, des del punt de vista esportiu, que «lo millor de Vicent és el braç per dalt, té molta potència i trau molt fort. De Tonet IV destacaria el carxot, encara que es difícil dir que és lo millor que té perquè és un jugador molt complet».

Al preguntar-li sobre les possibilitats que tenen ell i els seus companys de guanyar la Lliga Bankia 2021, Jose contesta que «si Vicent i jo aguantem bé la pressió, tenim opcions, però serà molt complicat perquè veig molta igualtat entre tots els equips i hi haurà més d’una sorpresa. El fet de debutar en la Lliga ja és una realitat per a mi i ser campió és el meu somni com a pilotari».

Jose Planta compagina la pilota amb els estudis. Està fent a Torrent el primer curs de Ciencias de la Actividad Física y el Deporte (CAFD). «De matí vaig a classe i de vesprada entrene, jugue si em toca jugar, i estudie», explica.

L’any passat ja es va endinsar una mica en el món professional de la pilota com a substitut de Ricardet en la Copa 2. Va formar parella amb Vicent, qui després es proclamaria campió amb el mitger del Genovés ja recuperat d’una lesió.

Els seus amics i la seua família no paren de donar-li ànims ara que es rodeja dels millors del raspall i l’Ajuntament de Xeraco li va reconèixer fa molt poc la seua victòria de l’any passat en el Trofeu Mancomunitats jugant en la categoria juvenil.

Compartir el artículo

stats