Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Música i dansa internacional al Festival de Beniarjó

Les actuacions comencen dilluns dia 23 i es perllonguen fins diumenge 29 a la plaça d‘Ausiàs March de la localitat saforenca

El grup «Invers» en una recent actuació en la Font. | AJUNTAMENT DE LA FONT

Beniarjó recupera enguany l’essència del Festival Internacional de Música i Dansa, que s’ha programat del 23 al 29 d’agost. Les cinc actuacions estan previstes a les 22 hores a la plaça d’Ausiàs March.

El festival l’obrirà Africa Woman dilluns que ve, 23 d’agost. Este conjunt està format per cantants i ballarins africans afincats a València que exhibiran part de la seua cultura. El dijous 26 serà el torn de l’espectacle «Rutes de la Seda» a càrrec de Samrkanda, un grup de la comarca de la Ribera que aproparà als espectadors els ritmes i les danses de països asiàtics com ara Xina, Japó o India. El divendres 27 actuarà «La Tribu» amb el show, «Con mucho gusto», de tribut a artistes tan reconeguts com Ana Belén, Miguel Rios, Víctor Manuel i Joan Manuel Serrat. El dissabte 28 pujaran a l’escenari els saforencs d’«Invers» El grup s’identifica amb el rock-metal alternatiu i les cançons reivindiquen el dret a l’expressió lliure, la difusió de la música en valencià i la defensa del paper de la dona. Per a tancar el festival, diumenge 29 d’agost i com és costum, el protagonisme serà per a dos formacions locals, la banda de música Ausiàs March i el Grup de Danses Trapig.

Segons explica la regidora de Cultura, Conxa German, en l’edició de 2021 s’ha volgut donar visibilitat a les dones amb grups, com ara Africa Woman o Invers, que tenen cançons de temàtica a favor de la igualtat i en contra de la violència de gènere o Samrkanda, en el que quasi tots els seus integrants son dones.

El festival està organitzat per l’Ajuntament de Beniarjó amb la col·laboració de la Diputació de València. Per assistir cal inscriure’s trucant al telèfon de l’Ajuntament 96.280.03.61 en horari d’atenció de 9 a 14 hores o a l’email xarxes.ajuntamentbeniarjo@gmail.com , indicant nom, cognoms, DNI, telèfon i nombre de persones.

Compartir el artículo

stats