Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Un poemari intimista de Josep Maria Bigatà, premi Senyoriu d’Ausiàs March

L’autor, d’avis valencians, confessa que li ha suposat un reencontre amb les seues arrels

Josep Maria Bigatà, a Beniarjó.

L’escriptor barcelonés Josep Maria Bigatà Barratxina, s’ha adjudicat la quaranta una edició del premi Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó de poesia en valencià, que es va lliurar dissabte passat en un acte celebrat a l’auditori municipal i que compta a una dotació econòmica de 3.500 euros.

José Vicente Llanes Albert.

Bigatà, present en l’acte, va presentar un poemari titulat Un estany que vessa (Les anques del cansament), que ell mateix va definir com una obra «intimista». Sobre l’escenari, després de rebre el premi i la felicitació de mans de l’alcaldessa de Beniarjó, Eva Llinares, va explicar que els seus avis eren valencians i que el premi aconseguit a Beniarjó li ha suposat una gran felicitat també pel fet que, d’alguna manera, suposa un encontre amb les seues arrels.

Molts alcaldes i regidors de cultura de la comarca van estar presents en el que és un dels actes culturals més importants del calendari de la Safor. Perquè, com és sabut, el premi Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó es molt conegut en les terres on es parla català-valencià i són molts els escriptors que presenten els seus poemaris. Enguany, a pesar de la pandèmia, segons indica la regidora de Cultura, Conxa Germán, foren 39 obres d’autors valencians, catalans i mallorquins que van arribar.

El jurat qualificador va estar integrat per Teresa Pascual, Joan Navarro, Josep Lluís Roig, Àngels Moreno i Ricard Garcia.

L’escriptor Antoni Gómez, guanyador premi fa 30 anys i col·laborador habitual de Levante-EMV, va fer de mantenidor.

Donat que l’any passat no es va poder celebrar l’acte de lliurament de la que va ser quarantena edició de Senyoriu d’Ausiàs March, l’Ajuntament de Beniarjó ha obert ara a la Casa de la Cultura una exposició sobre la trajectòria d’aquest certamen literari amb obres de diversos artistes que fan referència als poemaris que, durant més de quatre dècades, han guanyat.

Compartir el artículo

stats