Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La Casa de la Cultura de Tavernes acull l’exposició «Les dones en la prehistòria»

La mostra està organitzada pel Museu de Prehistòria de València i comissariada per Begoña Soler Mayor

L’exposició itinerant «Les dones en la Prehistòria» organitzada pel Museu de Prehistòria de València i comissariada per Begoña Soler Mayor, es pot vore en la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna fins al 12 de novembre.

El contingut ns’emmarca en el moment històric del naixement de les primeres societats caçadores, recol·lectores i pescadores i l’Edat del Bronze, la qual ens acosta determinats aspectes de la vida quotidiana, tot donant a les dones el protagonisme que sens dubte hi tingueren. Es divideix en sis grans blocs temàtics.

Un altre eix bàsic és la imatge de la dona, amb un repàs de les figures femenines del paleolític i del neolític i l’art rupestre llevantí on es mostren rostres i siluetes de dones.

La mostra també analitza la reproducció i la socialització del gènere femení en la prehistòria.

Per últim, fa una interpretació de les restes de dones trobades a les excavacions arqueològiques i s’analitza el paper de les dones en l’actualitat a través de les societats del passat amb un anàlisi de les societats prehistòriques.

Cada mòdul compta amb rèpliques arqueològiques i objectes relacionats amb el tema tractat. L’exposició ja està oberta i es podrà visitar de dilluns a divendres, en horari de 18 a 20 hores.

Compartir el artículo

stats