Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Oliva, un Nadal adaptat a les circumstàncies

L’alcaldessa i la regidora de Festes detallen un extensíssim programa d’activitats que comença hui dissabte i que acaba el dia de Reis. L’Ajuntament alerta de que els actes es poden modificar o suspendre depenent de la situació sanitària

L’alcaldessa i la regidora de Festes, en la presentació de la programació de Nadal a Oliva. levante-emv

L’alcaldesa i la regidora de Festes d’Oliva, Yolanda Balaguer i Yolanda Navarro, respectivament, han presentat la programació de les festes nadalenques amb varietat d’esdeveniments, tots adaptats a les circumstàncies sanitàries.

Es tracta d’actes inclusius, diversos i per a tots els públics on s’ha primat la seguretat de la ciutadania, i la regidora de Festes ha puntualitzat que poden haver cancel·lacions o adaptacions, d’acord amb les instruccions de les autoritats sanitàries.

Els actes més nadalencs comencen hui dissabte al Parc de l’Estació, on es trobarà el Pare Noel, que inaugurarà a les 17 hores el concert de Nadal de l’Associació Musical Santa Cecília d’Oliva. A més, el Pare Noel també es podrà visitar el diumenge 19 de desembre, de 17 h a 21 h.

Oliva tindrà també el Mercat Solidari, que es realitzarà el diumenge 19 de desembre, de 10 h a 14 h i de 17 h a 21 h, al carrer Major, on participaran associacions, fundacions i el comerç local de mà de l’Associació de Comerciants d’Oliva (ACCO), que donaran un percentatge de les seues vendes a AEFAT. Aquest mercat ha estat organitzat per la Regidoria de Comerç, Mercats i Consum, que encapçala Yolanda Balaguer, la Regidoria de Benestar Social, que encapçala Yolanda Navarro i l’Associació de Comerciants d’Oliva (ACCO).

A més, per amenitzar el mercat, a les 12 hores, al pàrquing de l’Enginy, l’Associació Artístico-Musical d’Oliva farà el seu tradicional concert de Nadal i a les 18 hores serà el Modern Espai Gospel Cor (MEGOC) l’encarregat de posar la música al mercat.

L’esport també estarà present aquest Nadal amb activitats com el Festival de Nadal de l’Escola de Patinatge, que tindrà lloc al Centre Polivalent el pròxim 20 de desembre a les 17 hores, o el taller de Dansa Urbana, que tindrà lloc el 27 i 28 de desembre al Centre de Participació Ciutadana.

Des del Departament d’Educació també han organitzat el tradicional Nadaltubes, el concert de tubes del Conservatori d’Oliva, que serà el dia 20 a les 18 hores al Parc de l’Estació. I des de la Regidoria de Joventut, el tradicional Certamen de cartes i dibuixos als Reis Mags, que faran el lliurament de premis el dia 29 de desembre a les 18.30 hores a l’Ajuntament.

La Regidoria de Festes, la Junta Central de Germandats de Setmana Santa d’Oliva i Associació Betlemista d’Oliva també faran lliurament dels Premis del Certament de Betlems el pròxim 22 de desembre a les 18.30 h en la Cripta de Santa Maria. I per la seua banda, l’Associació Barri El Pinet farà lliurament el mateix dia dels guardons del concurs de façanes nadalenques.

Oliva tindrà el Mercat de Nadal d’Artesania, que començarà el 21 de desembre i finalitzarà el 23. Estarà al passeig de Lluís Vives i hi haurà tallers infantils, ludoteca, atraccions i el mercat d’artesania.

El 24 de desembre serà la cercavila del Pare Noel i La Pietat. Tant les persones majors com les xiquetes i xiquets gaudiran d’una vesprada màgica al carrer de Beatriu de Centelles, a partir de les 16.30 h.

Des del Departament de Biblioteques també s’han volgut organitzar esdeveniments per als xiquets i xiquetes d’Oliva, com ara els Contes amb la Bruixa Xocolata a la Biblioteca de l’Envic, el 23 de desembre a les 17.30 h, o els Bebecontes, el 4 de gener a la Biblioteca de Tamarit amb dues sessions, una a les 11 h i l’altra a les 12 h. També hi haurà temps per gaudir del Circuit d’obstacles Marvel, que s’ubicarà al Parc de l’Estació el pròxim 28 de desembre de 10 h a 14 h i de 15 h a 17 h, on els xiquets i les xiquetes d’entre 8 i 14 anys podran gaudir de les activitats programades.

Oliva acomiadarà l’any amb la Nit de Cap d’Any, el 31 de desembre, al Centre Polivalent. Hi haurà música en directe de la mà de JotaJaybers i a més, ambientació musical. Aquesta festa disposarà de les mesures de seguretatb i podrà ser cancel·lada o modificada per part de l’Ajuntament d’Oliva si les autoritats sanitàries ho consideren. Serà imprescindible el certificat de vacunació i hi haurà aforament limitat. L’entrada serà gratuïta i accessible fins a la una de la matinada.

El carter reial estarà el dia 2 de gener al seu Campament, ubicat al pàrquing de l’Enginy, d’11 h a 14 h i de 16 h a 19 h; les xiquetes i xiquets podran visitar-lo i donar-li les cartes adreçades a ses majestats, els Reis Mags.

Des de la Regidoria de Festes s’ha organitzat una zona de multijocs al Centre Polivalent que s’inaugurarà el pròxim 3 de gener a les 16 h, i els xiquets i xiquetes podran jugar fins a les 20 h. També estarà en funcionament el 4 de gener, d’11 h a 14 h i de 16 a 20 h. Hi haurà aforament reduït i es faran complir les mesures de seguretat.

Finalment, el 5 de gener els Reis Mags d’Orient arribaran a les 11 h al Club Nàutic d’Oliva per començar la seua visita a les esglésies, a la residència d’ancians i a les Monges Clarisses.

A les 18.30 h començarà la Cavalcada dels Reis Mags des del passeig de Jaume I, el passeig de Lluís Vives, el passeig de Juan Carlos I, carrer del Pare Antoni Selelles i acabarà al Parc de l’Estació.

La regidora de Festes, Yolanda Navarro, ha agraït a tots els departaments municipals involucrats en la programació d’aquest Nadal segur. També ha remarcat la implicació de les associacions, fundacions i el comerç local. «Cada any es demostra que Oliva és un poble unit i que amb la col·laboració de moltes persones es poden realitzar grans esdeveniments. No ha estat fàcil a causa de les circumstàncies sanitàries actuals, però entre totes i tots hem aconseguit que Oliva se senta orgullosa de la seua programació», va resaltar la regidora de Festes.

Compartir el artículo

stats