Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Bellreguard organitza un homenatge a les dones de la guerra civil

L’activitat forma part de la segona edición de les Jornades de Memòria Democràtica

Descobriment de l’escultura homenatge al cementeri. | NATXO FRANCÉS

La segona edició de les Jornades de Memòria Democràtica organitzada per l’Ajuntament de Bellreguard arriba a la localitat este cap de setmana. L’organització ha optat, en esta ocasió, per homenatjar a les dones combatents i de la rereguarda.

Es tracta d’aquelles que es van quedar al poble mentre els homes anaven al front. Segons les paraules del regidor de Memòria Democràtica, Àlex Ruiz, son «les combatents en primera línia i les de la rereguarda, les dones de les fàbriques, les del camp, les iaies de llàgrimes eixutes, les mares que alimentaren les famílies mentre els homes eren aniquilats al front...»

Els actes es desenvoluparan al voltant del 28 de març, coincidint amb la jornada dedicada per la Llei de Memòria Democràtica Valenciana com a Dia de Record i Homenatge a les víctimes de la guerra civil i la dictadura.

Demà divendres, 25 de març, es projectarà el documental de Gema i Mónica del Rey «Sacar a la luz. La memoria de las rapadas» a la Casa de la Cultura a les 20 hores. El dissabte 26 serà la companyia vila-realenca Visitants qui representarà «Maletes de terra» al carrer de Mariana Pineda a les 20 hores. El dilluns 28 està prevista una activitat per a l’alumnat de l’IES Joan Fuster i també estarà oberta per al públic general. Tindrà lloc les 9.30 hores a la Casa de la Cultura i serà Edicions 96 qui oferirà la xarrada sobre l’activista antifranquista, periodista i escriptora Didín Puig Grau.

El divendres 1 d’abril es podrà vore el documental «La presó de les dones. La repressió franquista» amb un col·loqui amb els seus autors, Matilde Alcaraz i Santi Hernández i el 2 d’abril Maria Conca i Josep Guia donaran la conferència «La comandant Encarnación Hernández Luna, per la república i la classe obrera».

Compartir el artículo

stats