Síguenos en redes sociales:

El Festival 10 Sentits puja a l´escenari als col·lectius "invisibles"

L´artista Sonia Gómez crearà un projecte comunitari amb un grup de dones de la neteja

El Festival 10 Sentits puja a l´escenari als col·lectius "invisibles"Germán Caballero

El Festival 10 Sentits, que compta amb el suport principal de Caixa Popular, té ja preparada la programació de la seua VII edició, que se celebrarà del 3 al 20 de maig. Baix el lema «Invisibles» esta cita a València pretén fixar una mirada en eixes persones que són condemnades per la nostra societat a ser invisibles. I ho farà amb tot tipus de propostes relacionades amb les arts vives.

Sonia Gómez, coreògrafa, performer i ballarina, desenvoluparà en el marc del festival el projecte Dancer. Proyecto de Transmisión, al qual, partint d´un treball propi, Bailarina, proposa un projecte comunitari amb un col·lectiu de dones de la neteja, que s´exhibirà en el Centre del Carme el 6 de maig. La idea és fer visibles a les participants des d´un escenari i en un context allunyat del seu dia a dia.

«És un projecte de transmissió-creació on de manera pràctica i teòrica fem un recorregut pel solo Bailarina a través de les huit pautes de moviment que conformen la peça. Les participants codifiquen eixes huit pautes de moviment abstracte amb els seus recursos, trucs escènics, troballes, impossibilitats i referents», afirma la creadora. Els muntatges de Gómez exploren la construcció identitària, però també el descobriment de certs enganys socials a través de l´art i de les impostures de l´art a través de performances, que en el cas de la catalana són actes públics, oberts i socials.

A més a més, Gómez representarè Bailarina, una peça a la que explora de manera personal i minimalista com fer un espectacle amb només un intèrpret prescindint de tot atrezzo. L´obra és un recorregut per la interpretació, la construcció d´un espectacle i la proximitat amb el públic.

El Festival 10 Sentits va nàixer fa set anys amb la intenció de visibilitzar a través de propostes artístiques diferents realitats de la nostra societat. Caixa Popular continua compromesa en donar suport a esta cita que conté dos del seus pilars fonamentals, la cultura i la solidaritat.

Creadors nacionals i internacionals es donaran cita un any més en una trobada que és referent de les arts vives en València i aparador d´artistes amb distintes capacitats.

Pulsa para ver más contenido para ti