L'Associació Música per a l'Autisme, amb motiu de la commemoració del seu cinqué aniversari, ha promogut un concert simfònic de jazz de caràcter benèfic a fi de recaptar fons per als projectes socials de l'entitat, que tenen com a objectiu el desenvolupament de xiquets i joves amb autisme mitjançant la música.

El pròxim dia 27 de setembre, la sala Iturbi del Palau de la Música reunirà en el seu escenari més de 165 intèrprets i veus de xiquets en un concert únic que integrarà tradició, innovació i artistes de diferents procedències musicals i geogràfiques. Per primera vegada interpretaran junts, dirigits pel mestre italià Andrea Gasperin, l'obra del compositor i director artístic Jacopo Mezzanotti, qui ha aconseguit fusionar i harmonitzar tradició jazzística i música clàssica-simfònica.

El cor de Los Pequeños Cantores de València tancarà un programa amb obres dels compositors Jacopo Mezzanotti, Federico Nathan, Lorenzo Agnifili, Nacho Mañó i Gisela Renes, que, al costat de l'orquestra, interpretaran un emocionant tema de Nacho i Gisela dedicat al seu nebot amb autisme.

Gràcies a activitats com este concert solidari, més de 25 xiquets becats han pogut beneficiar-se de teràpies individuals amb una terapeuta especialitzada des de la fundació de l'associació en 2013 com a entitat sense ànim de lucre que centra la seua activitat a potenciar, mitjançant la música, el desenvolupament i integració de xiquets amb autisme.