Payasospital va tancar el passat divendres a Alacant la celebració del seu 20 aniversari amb l'espectacle clown músic-teatral «Vint de Festa», que es va representar a l'Aula de Cultura de la capital alacantina i va traure els somriures dels xiquets i xiquetes que van assistir, així com els dels seus pares i mares.

El musical, que va estar protagonitzat per artistes i voluntaris alacantins de Payasospital -entre ells el Dotor Max Recetax i la infermera Mina Mercromina-, es basà en l'organització d'una festa d'aniversari sorpresa que es veu amenaçada per la «xafardera» infermera Paquita Tiretes. Plagat de números musicals i escenes pallasses, els seus protagonistes van aconseguir la complicitat del públic, que ajudà a mantindre el secret fora de perill fins al final.

L'import de les entrades de la gala contribuirà a finançar les visites dels artistes de Payasospital als menors alacantins ingressats als hospitals de referència de la província: l'Hospital General d'Alacant, l'Hospital General d'Elx i l'Hospital de Sant Joan d'Alacant.

I és que, en 2020 l'ONG pretén augmentar un 24 % les seues atencions respecte a les xifres de 2018. Entre estos tres hospitals alacantins, Payasospital preveu intervindre en 2020 un total de 218 dies i visitar aproximadament a 6.150 menors.

Així mateix, l'objectiu de l'ONG és mantindre, almenys un dia a la setmana i durant tot l'any, el «programa quiròfan» a l'Hospital General d'Alacant. «Volem arribar a més menors, encara que això depén en gran manera de la nostra capacitat per a aconseguir uns ingressos estables», assenyalà el fundador i director artístic de Payasospital, Sergio Claramunt.