Síguenos en redes sociales:

Un test "PZR" contra el virus de l’ indiferència davant la desigualtat

La campanya Pobresa Zero llança una iniciativa gratuïta i online per a conscienciar sobre els efectes socials produïts per la pandèmia

Un test "PZR" contra el virus de l’ indiferència davant la desigualtat

La campanya Pobresa Zero de 2020, impulsada per la Coordinadora Valenciana d’ONGD, ha creat el test ‘PZR’ , una iniciativa que pretén cridar l’atenció sobre les desiguals que està produint la pandèmia generada per la covid-19, i posar en evidència que l’emergència sanitària afecta especialment a les persones amb menys recursos.

La prova ‘PZR’ és un test gratuït i online que pot realitzar-se a través de la web www.pobresazero.org i consisteix a respondre quatre qüestions clau. En cas de fer-ho correctament, s’obté un resultat positiu que garanteix que la persona que s’ha sotmés a la prova està informada sobre la magnitud que la pobresa té actualment en el món.

Les més de 180 ONGD, entitats socials, sindicats i universitats adherides a Pobresa Zero, a més de ressaltar els efectes socials de la pandèmia, busquen posar el focus en què esta situació representa una oportunitat per a reconstruir el món des dels drets humans i la solidaritat.

Així es fa constar en el manifest de la campanya d’enguany en afirmar-se que «no podem tornar a la mateixa ‘normalitat’. És necessària una redefinició i un canvi profund i global en el sistema». En eixe comunicat també s’insta a les autoritats que es complisquen els acords internacionals en matèria de justícia social i s’assignen pressupostos suficients per a implementar les polítiques socials que la crisi del coronavirus requereix, com també es facilite la transició a un nou model econòmic enfocat en les cures, la vida digna i la sostenibilitat del planeta.

Pulsa para ver más contenido para ti