Fundació ONCE ofereix beques de formació en continguts digitals

Les ajudes del programa ‘Per Talent Digital’, destinades a estudiants amb discapacitat, es poden sol·licitar a través de la pàgina web de l’entitat

Beneficiaris dels cursos del programa ‘Per Talent Digital’.

Beneficiaris dels cursos del programa ‘Per Talent Digital’. / ONCE

Ricardo Soriano

Les persones amb discapacitat que desitgen realitzar programes de formació en continguts digitals i tecnològics tenen ara l’oportunitat de sol·licitar una beca del programa ‘Per Talent Digital’ de Fundació ONCE, amb la qual podrà costejar-se fins a un 80 % del curs que vulga dur a terme.

Fundació ONCE va posar en marxa aquesta línia de beques amb l’objectiu de per a afavorir les oportunitats d’inclusió laboral de les persones amb discapacitat en ocupacions tècniques i especialitzades.

Amb caràcter general, poden sol·licitar les beques contemplades en aquest programa aquelles persones majors de 16 anys i en edat laboral amb discapacitat amb un grau igual o major del 33 %. A més, hauran de ser ciutadans de la Unió Europea o que siguen titulars d’una autorització per a residir en territori espanyol que els habilite per a treballar.

L’ajuda es pot sol·licitar per a sufragar cursos o accions formatives com a màsters i postgraus d’enginyeria informàtica o de telecomunicacions, internet de les coses, ciberseguretat, robòtica, big data, màrqueting digital, animació digital, patronatge en 3D, o computació en el núvol, entre altres matèries. En qualsevol cas, els programes formatius han de contindre almenys un 70 % de càrrega lectiva en continguts digitals i tecnològics, així com estar d’acord amb l’objectiu general de les beques. 

L’actual convocatòria de beques, que tenen una quantia màxima de 10.000 euros per cadascuna, compta amb la col·laboració de centres educatius de reconegut prestigi en el sector com són Ironkhack, La tecnocreativa, MIOTI, i ADALAB. Les persones amb discapacitat interessades a sol·licitar aquest tipus d’ajudes poden fer-lo de manera en línia emplenant el formulari d’inscripció que es troba en la pàgina web del programa Per Talent Digital. 

Oberta la convocatòria per als XXVI Premis Tiflos de Periodisme

El Grup Social ONCE ha convocat la XXVI edició dels seus Premis Tiflos de Periodisme, en les seues diferents categories de Premsa Escrita, Ràdio, Televisió i Periodisme Digital, amb una dotació econòmica de 9.000 euros per a cadascun dels guanyadors que millor haja plasmat l’enfocament informatiu social relacionat amb les persones amb discapacitat.

Són uns premis ja consolidats en la professió periodística, amb més de 150 treballs reconeguts al llarg de la seua història, i uns guardons molt valorats, ja que són els mateixos professionals dels mitjans de comunicació els qui atorguen el premi.

El guardó es concedirà als treballs publicats en mitjans de comunicació de l’Estat espanyol que, en opinió del jurat, millor exalten els valors relacionats amb la inclusió de les persones amb discapacitat i la supressió de barreres físiques i mentals que, en determinades ocasions, imposa la societat. Especialment, es valoraran els treballs que es referisquen a la superació individual o col·lectiva d’aquestes barreres. 

Els treballs podran presentar-se en qualsevol llengua oficial de l’Estat, tenint en compte que els que es presenten en una llengua diferent al castellà han d’aportar la corresponent traducció, per a facilitar la labor del jurat. Els treballs no tindran extensió ni format predeterminats, i seran un màxim de quatre en cada categoria.