La UCV atén en un any a més de 2.000 pacients a Àfrica i a Hispanoamèrica

La universitat promociona la salut i higiene per a la població més vulnerable de Madagascar

r.s. valència

Equips de professors i estudiants de la Universitat Catòlica de València (UCV) han atés a més de 2.000 persones d’Àfrica i Hispanoamèrica a través de diferents projectes de voluntariat en el primer any de funcionament del Servei de Cooperació Sanitària Internacional de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut.

A més d’altres accions, cal destacar que s’ha superat el centenar d’intervencions quirúrgiques i s’ha format a més de seixanta professionals sanitaris locals. En total, s’han desplaçat a aquests dos continents set equips, dels quals han format part més de 50 cooperants, entre professors, estudiants i especialistes.

L’última de les accions internacionals s’està duent a terme aquests dies, mitjançant un grup de cooperants que es troben en el nord de Madagascar, que han posat en marxa un programa de promoció de la salut, higiene i educació destinat a la població vulnerable de la regió.

Més enllà de les intervencions puntuals, el Servei de Cooperació Sanitària Internacional pretén generar vies de cooperació en les quals puguen integrar-se equips dels diferents graus de la Facultat. L’objectiu és oferir una atenció multidisciplinària a la població vulnerable de Madagascar.

TEMAS