Arranca el projecte sostenible «El teu entorn agradable»

BIOagradables oferirà tallers a centres educatius per a que l’alumnat tinga conciència de la crisi climàtica i els residus

Neteja de platges amb BIOagradables.

Neteja de platges amb BIOagradables. / Bioagradables

Sara García

Sara García

BIOagradables, una entitat sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana, junt amb Caixa Popular, comença el projecte «El teu entorn agradable» una sèrie de xarrades en l’entorn educatiu per a generar una major consciència ambiental i contribuir a la conservació dels recursos naturals

 Hui, dijous 22 de febrer, comencen les jornades amb els centres, el primer serà el «CEIP Rafael Mateo Cámara». L’entitat traslladarà als xiquets i les xiquetes de 3º i 4º de primària la feina de BIoagradables, «perquè és necessari tindre cura dels nostres ecosistemes marins», afirmen. Els temes que tractaran amb l’alumnat són la situació actual de les platges, la importància de les neteges de platja, les conseqüències de la crisis climàtica i dels residus marins, com podem evitar esta situació i a qui li afecta. Estes són algunes de les qüestions que se lis plantejarà als centres per a fer una reflexió conjunta.

Però aixó no és tot, l’alumnat tindrà que elaborar un projecte sobre com seria el seu entorn ideal, una forma de veure que també es troben implicats. «Volem portar la platja a l’aula, que pasen una estona divertida, que aprenguen i que començen a desenvolupar un pensament crític mentre gaudeixen», declaren des de l’entitat. 

Amb aquest projecte l’entitat pretén fomentar organització de neteges de platja com a eina de conscienciació directa relacionada amb els efectes d’activitat humana sobre les platges del llevant mediterrani i contribuir a l’educació ambiental, avalats pel Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV).