Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

7 vies de finançament

«Venture debt»

Són préstecs en els quals part del retorn s'obté sota la forma d'accions de la societat que el rep. De vegades es capitalitza part del deute, part dels interessos o s'atorga a l'inversor dret a subscriure part de les noves accions a valor nominal o amb un descompte important. És un instrument pensat per a companyies en fases avançades, amb necessitats de cash flow puntuals.

Del «crowdfunding» al «crowdlending»

Són préstecs en els quals part del retorn s'obté sota la forma

d'accions de la societat que el rep. De vegades es capitalitza part

del deute, part dels interessos o s'atorga a l'inversor dret a subscriure part de les noves accions a valor nominal o amb un descompte important. És un instrument pensat per a companyies en fases avançades, amb necessitats de cash flow puntuals.

Descompte co·lectiu

Una evolución «interesante» del crowdlending es la que permite a las empresas descontar sus facturas frente a una comunidad de inversores. El citado despacho afirma que la legislación que regula esta figura y el crowdfunding aporta seguridad al sistema pero es tan restrictiva que, en la práctica, dificulta el desarrollo de esta actividad.

«Business angels»

Una evolució «interessant» del crowdlending és la que permet a les empreses descomptar les seues factures davant una comunitat d'inversors. El citat despatx afirma que la legislació que regula esta figura i el crowdfunding aporta seguretat al sistema però és tan restrictiva que, en la pràctica, dificulta el desenvolupament d'esta activitat

«Convertible notes»

La forma en què s'instrumenten els préstecs convertibles per finançar empreses de recent creació és nova, segons Metricson, que afegix que este tipus de producte premia «als primers inversors a desemborsar les seues aportacions, atorgant-los un descompte sobre el preu de tancament de la ronda. A més risc, més guany». Una de les seues febleses és que alguns inversors tarden mesos a tancar la seua aportació mentre uns altres volen posar-la des del principi.

Contractes de compte en participació

Es tracta d'una figura clàssica que ha cobrat importància en els últims anys i que permet agilitar les inversions en unitats productives de negocis ja existents a través d'acords entre els participants, sense constituir complicades estructures societàries. Gràcies a estos contractes, els inversors se sindiquen i actuen de forma unitària per facilitar el finançament a l'empresa interessada i per a repartir els resultats d'este negoci.

«Initial coin offering»

? L'oferta inicial de moneda (initial coin offering) s'ha convertit en una de les fórmules d'inversió més disruptives dels últims anys, segons Metricson. Suïssa o Hong Kong actuen com a pols d'atracció d'empreses de tot el món interessades en tokenitzar (un token és una unitat de valor) actius i oferir-los al públic sota la forma de noves monedes, vinculades a mercats secundaris. És similar al contracte de compte en participació, però sota la forma de moneda.

Compartir el artículo

stats