Benimaclet és un barri prou agradable i acollidor. La majoria dels veïns hi vivim ben a gust. Un dels seus atractius és el centre històric amb les seues cases tradicionals i la plaça i els carrers lliures de cotxes. Són coses que no ens han caigut del cel sinó, més aviat, un dels resultats del treball constant del seu dinàmic teixit associatiu, que crida l´atenció de la resta de la ciutat.

Ara, paradoxalment, la recuperació del centre històric com a espai públic per al gaudi de veïns i visitants està provocant alguns problemes. On abans hi havia cotxes aparcats i calçada, ara tenim cada vegada més bars i terrasses, i alguns veïns comencen a lamentar el canvi. La plaça ha esdevingut punt d´encontre nocturn quasi diari, fins a ben entrada la matinada, de gent que crida, canta, maltracta tota mena d´instruments musicals, consumeix alcohol i altres tòxics sense mesura, perboca i allibera les seues urgències en terra, portals i parets dels carrers adjacents. Gent que nega als que hi viuen el seu dret al descans, tot obligant molts d´ells a recórrer a tranquil·litzants i ajuda mèdica.

Mentrestant la resposta de l´Autoritat municipal i de la Delegació del Govern d´Espanya davant una situació que coneixen perfectament des de fa més de deu anys (els que porta l´AVV denunciant-la) ha estat la passivitat o la incompetència. Si no s´hi prenen mesures eficaces i contundents davant aquest greu problema, la crispació comprensible que pateixen alguns veïns ?palesa una vegada més al Ple de la Junta del Districte d´Exposició del proppassat dia 3 de juliol? pot acabar derivant en fets que després tothom lamentarà. En efecte, mentre en algun cercle veïnal comença a plantejar-se la conveniència de sol·licitar la declaració del barri com a ZAS (zona acústicament saturada), entre els veïns més afectats ja n´hi ha hagut algú que ha arribat a verbalitzar en públic la necessitat d´enfrontar el problema per via directa, «a la legionària».

Molt dignes autoritats, a les vostres mans teniu la possibilitat d´evitar-ho. Al cap i a la fi només es tracta de fer complir la llei i les ordenances municipals. Si de cas, d´aplicar-hi una miqueta d´imaginació. Sembla que fa molts anys, l´alcalde d´una altra ciutat resolgué definitivament el problema arruixant els carrers afectats a primera hora de la nit. Pacem in terris.