Catarroja viu, des del passat cap de setmana, i amb la màxima esplendor, les seues Festes de Moros i Cristians de 2023. El passat divendres, 15 de setembre, la localitat valenciana de la comarca de l´Horta Sud celebrà el Dia de Glòria, i l´Anunci de la Festa, en una maratoniana vesprada-nit, que començà, passades les 7, amb la signatura dels representants de la Festa en el Llibre d´Honor de l´Ajuntament. Després, els col.lectius festers varen retre un homenatge a l´escultura del compositor JOSÉ MANUEL IZQUIERDO, al Camí Reial, que donà pas a l´inici de la Cercavila de Glòria. Moros i Cristians eixiren des de l´Ajuntament cap a la Plaça de la Llotgeta, on els sergents realitzaren l´últim pas de revista a les seues tropes. Enguany ha destacat, com a novetat, la figura del sergent infantil.

Després d´hissar les senyeres dels dos bàndols, al balcó de l´antic Ajuntament, el capità cristià, DANIEL PORTILLO; la capitana mora, CONSUELO GIMÉNEZ; el Sergent Infantil, VORO PERIS; el president d´Intercomparsa, DAVID JORGE; i l´alcaldessa de Catarroja, LORENA SILVENT, anunciaren a tot el poble l´inici de les festes, en un pregó molt emotiu que no volgué perdres un pluja que obligà a ajornar, fins l´endemà dissabte, l´interpretació d´un himne fester, compost per FRANCISCO VALOR LLORENS, amb lletra de DAVID JORGE, amb motiu del 25 aniversari dels Moros i Cristians de Catarroja.

Les societats musicals catarrogines, la SOCIETAT MUSICAL l´ARTESANA i LA SOCIETAT UNIÓ MUSICAL, foren les encarregades d´interpretar, DISSABTE i de forma conjunta, l'HIMNE FESTER d´uns Moros i Cristians de Catarroja, que conclouran el dissabte 23 de setembre, amb la 23 edició de la GRAN ENTRADA DE MOROS i CRISTIANS de Catarroja.