La plataforma Castelló per la Llengua celebrarà el 80é aniversari de les Normes de Castelló amb una diada reivindicativa el proper dissabte 15 de desembre. La jornada té nombrosos actes culturals, lúdics i reivindicatius, com ara una excursió a les Agulles, una fira d'entitats i animació infantil, un dinar popular, una manifestació i un concert per la llengua en el que destaca l'actuació d'Obrint Pas, acompanyats per KOP i Agraviats, que tindrà lloc a la Pèrgola de Castelló.

La commemoració de la signatura de les Normes del 32, es realitza baix el lema "Que no et retallen la llengua! Pels drets socials i lingüístics: totes i tots a Castelló!". El principal acte reivindicatiu serà la manifestació que recorrerà els principals carrers de Castelló per a recolzar la "Crida per la mobilització", que demana una escola valenciana, pública i de qualitat, la retirada de l'ERO, la privatització de RTVV i la defensa la unitat de la llengua catalana.

Suport de personalitats i entitats

La mobilització ja compta amb el suport de diverses personalitats com Vicent Torrent (cantant d'Al Tall), Isidor Marí (president de la Secció Filològica de l'IEC), Rhamsés Ripollés (alcalde de Morella), Vicent Maurí (president de la Intersindical Valenciana), Vicent Moreno (president d'Escola Valenciana) i entitats com ara Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, Intersindical Valenciana, STEI- Intersindical de les Illes Balears, el Consell de Govern de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans.