El Circ Gran Fele posarà aquesta vesprada el punt final a la 24 edició de la Mostra Internacional de Mim de Sueca. El festival baixarà el teló amb l'estrena absoluta de «War», una producció que explica les aventures i desventures d'un artista de carrer que ha de fer front a la invasió que pateix la seua terra. El protagonista, encarnat per Rafael Pla, lluitarà per mantindre la seua dignitat i el seu ofici amb les úniques armes de la seua rutina sense trellat. «War» és el primer espectacle que la companyia, guardonada amb el Premi Nacional de Circ de 2008, que està pensat específicament per a joves i adults, a més d'anar dirigit al públic familiar. Es representarà a les 21 hores en el Casal Multiusos.

En el mateix escenari els bascos de Teatre Paradís tornaran a enlluernar al públic infantil amb Kubik. Al migdia i a les 13 hores els més xicotets gaudiran d'una experiència visual, lúdica i activa coproducïa al costat del Teatre de la Guimbarde de Bèlgica. El muntatge, indicat per a xiquets fins a 5 anys, ha rebut enguany el Premi al Millor Espectacle per a la Primera Infància en la Fira de Teatre de Gijón, Feten.

A partir de les 18.30 hores els xilens Murmuyo i Metrayeta trencaran la dinàmica de la Avinguda del Ferrocarril amb «Su-seso taladro». Una arriscada proposta itinerant en la qual portaran al públic a viure experiències de vertigen.

El punt de seny ho posaran una hora després André i Dorine en el Centre Cultural Bernat i Baldoví. La guardonada tragicomèdia aborda la malaltia de l'alzheimer a través d'una parella d'ancians a els qui la rutina ha abocat a la més terrible de les desídies. L'espectacle, que es va estrenar ahir en el festival, ha recorregut diversos països i està recomanat per la Xarxa Espanyola de Teatres.

Encara es pot visitar en Els Porxets l'exposició «El públic és el MIM», que s'ha mantingut de forma permanent durant els cinc intensos dies del festival que va començar dimecres passat. La mostra, comissariada per Pep Granell, arreplega imatges d'una dotzena de fotògrafs suecans que han captat al públic de la mostra al llarg dels anys.

Fora de la programació oficial, les germanes Rosa i Manola Roig presenten al migdia en la Llibreria-Papereria Arts, un tendre muntatge que dediquen als «Animals de séquia: rondalles, història». També a les 12 i a les 13 hores, Engrata Teatre representarà per als més petits «Tortuga», en l'edifici de la Ludoteca Municipal. El punt final al Off-MIM ho posarà el suecà Eugeni Alemany amb el seu monòleg «En persona guanye». Serà a partir de les 22:30 hores en la cafeteria-restaurant La Tertúlia.