La Sala Russafa ha programat per al proper cap de setmana El llamp penjat i pesta de boig amor de Francisco Nieva. Com assenyala la sala, poques vegades arriben a les taules les peces escrites per l'Acadèmic de la Real Acadèmia Espanyola, Premi Príncep d'Astúries de les Lletres i Premi Nacional de Teatre. «La complexitat que exigeixen els seus muntatges fa que aquest autor estiga poc present en les cartelleres. No obstant això, Sala Russafa porta a València una de les seues peces més aclamades per la crítica des que s'estrenara en 1980».

Tres companyies nacionals, Teatre Velador, Teatre Defondo i La Cantera Producciones, s'han unit per a dur a l'escenari el complex, original i màgic món d'aquest autor en el muntatge El llamp penjat i pesta de boig amor (21-23 de març). Una sàtira de l'Espanya profunda que se situa en l'interior d'oblidat convent on viuen unes estranyes monges amb un singular xiquet, meitat àngel i meitat dimoni.

La història arranca amb l'arribada de*Sabadeo, un enginyer malferit, que ha patit una explosió. La seua petició d'ajuda xocarà amb un entorn dominat pel misticisme i la resignació. Un enfrontament entre la lògica racional i l'espiritual de les monges que reflecteix l'estil provocador, avantguardista i profund de Neva.

Juan Dolores Caballero dirigeix aquesta magnífica peça que interpreten Jaime Moreno, Silvana Navas, Rafael Abenza, Vincenç Miralles, Eduardo Tovar i Pilar Laguna.