El periodista d´Alboraia Agustí Hernàndez està a punt de publicar el tercer volum de la sèrie «Pobles abandonats». Es tracta d´un relat poètic sobre el paisatge solitari i en silenci dels pobles abandonats; tolls, cascades, assuts i paratges on l´aigua dels rius para el seu camí per continuar-lo cap a la mar; o el testimoni humà escrit en la terra i la roca de les muntanyes en forma de bancals i masos, sénies, molins i camins empedrats.

Són algunes de les imatges del món rural valencià que l´autor dels llibres Pobles valencians abandonats i Pobles abandonats de la Península Ibèrica, mostra al seu pròxim llibre, Paisatges i pobles abandonats, que, com els dos anteriors, és autoeditat i finançat a través de micromecenatge.

El llibre de poesia ha aconseguit el suport necessari per a ser publicat i es presentarà l'1 d'octubre, tot i que actualment encara té obert un micromecenatge a una coneguda plataforma d'Internet. El contingut de Paisatges i pobles abandonats són les reflexions, emocions i vivències sobre el pas del temps, la pau que s'experimenta en la natura o el silenci a despoblats valencians com Jinquer, Suera Alta, Los Mores, L´Atzuvieta o La Hortichuela.

També són motius al llibre la sensació de bellesa, llibertat, felicitat o admiració de la natura a indrets com el Chorrador del Villar (Castillo de Villamalefa), Bercolón (Tuéjar), el Toll del Molí Ros (Llucena), els Charcos de Quesa o la Cova del Turche (Buñol). La contemplació del paisatge dóna peu a la reflexió en llocs amb àmplies i belles vistes com el Cap de Sant Antoni, Bèrnia, les talàies d'Irta, el circ de la Safor, Penyagolosa, la Mola del Buitre o des del cim valencià de major altitud, el Alto de las Barracas.

Al capdavall, Paisatges i pobles abandonats és una mirada pròpia a la naturalesa i el territori pròxim, una reivindicació del patrimoni natural i cultural valencià transformat en un llibre de poesia i recolzat per, ja al voltant d´un centenar de mecenes. Cal recordar que el periodista Agustí Hernàndez ha finançat la impressió de 6.000 exemplars dels llibres Pobles valencians abandonats i Pobles abandonats de la Península Ibèrica a través de micromecenatge, amb el suport d´al voltant d'un miler de persones.